Господині на замітку: Міні-пиріжки з курячим м'ясом, зеленню і бринзою

Один такий пиріжок з'їдається за 2-3 укуси.

Міні-пиріжки з курячим м'ясом, зеленню і бринзою готуються швидко. Також ці пиріжки можна приготувати як вареники, відваривши їх у воді. Та й начинку можна брати будь-яку, яка є у вас під рукою. А тісто для них можна кілька днів зберігати в холодильнику і використовувати в міру потреби. З такого тіста так само можна робити чебуреки або пельмені. Рецептом діляться користувачі в мережі, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

Ингредиенты

Для теста:
  • Мука — 300-350 г
  • Вода — 150-170 мл
  • Соль — 1 ч. ложка (можно поменьше)
Для начинки:
  • Куриная грудка — 250-300 г
  • Петрушка, укроп
  • Брынза — 100-150 г
  • Яйцо — 1 шт.
  • Репчатый лук — 1 шт
  • Сметана — 1-2 ст. ложки
  • Специи, соль — по вкусу
  • Масло растительное — для жарки

Приготовление

Время приготовления: 1 час 40 минут.

Делаем тесто. Смешиваем воду и соль. Просеиваем муку в чашку и добавляем туда соленую воду. Муку с водой перемешиваем в чашке, затем делаем замес на поверхности. Тесто получается эластичным.

Кладем тесто в пакет и убираем в холодильник. Даем тесту полежать минут 30-40. За это время обжариваем порезанную куриную грудку 10-15 минут, остужаем.

Нарезаем небольшими кусочками брынзу и мелко нарезаем зелень, укроп и петрушку. Можно зелень взять замороженную.

Когда мясо остынет, нарезаем его также мелкими кусочками.

Выкладываем в емкость порезанное куриное мясо, брынзу, зелень, соль, специи, яйцо, репчатый лук. Перемешиваем все хорошо, добавляем немного сметаны и снова перемешиваем.

Тонко раскатываем тесто, вырезаем из теста полоски, кладем на них начинку, формируем пирожки.

Жарим на растительном масле. Выкладываем на бумажное полотенце, чтобы убрать лишний жир.

Такие мини-пирожки с хрустящей корочкой горячими разлетаются моментально.

Приятного аппетита!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Стрімкий наступ росіян: Чому і хто винен? - волонтер Касьянов

вівторок, 12 серпень 2025, 22:53

"Російські війська увійшли до Кучеревого Яру, Золотого Колодязя та Веселого, закріплюються і накопичують сили для подальшого наступу на трасі Добропілля-Краматорськ. Про це повідомляють аналітики DeepState. Я знаю там з 2014 року кожен мізерний кущ, як...

У Мюнхені мою країну розділили. У Ялті – передали Сталіну. Можливо, ми на схожому роздоріжжі й зараз, - Катаріна Матернова

вівторок, 12 серпень 2025, 22:41

"Надто багато важливих подій відбувається зараз, і відлуння історії оглушливе. Я перериваю своє святкове мовчання – події розгортаються швидко. Я чую заклики демократичного світу до миру в Україні. Я майже фізично відчуваю, у кожній кісточці, виснаженн...