Господині на замітку: Рецепт сала, запеченого у фользі

Це проста, але не надто швидка у приготуванні страва.

Сало за таким рецептом виходить дуже ніжним, ароматним і має хрустку скоринку. Під час випікання структура його трохи змінюється і на смак воно теж відрізняється від звичного сала. Смакувати таким делікатесом можна як у теплому вигляді, так і охолодженим, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Інгредієнти:
  • свіже сало — 600-700 г
  • часник — 3-4 зубчики
  • гостра готова гірчиця — 3 ч. л.
  • червоний мелений перець — 1-2 ч. л.
  • хмелі-сунелі — 2-3 ч. л.
Приготування:
  1. Сало для цього рецепту можна брати і з м'ясними прошаруваннями, і звичайне.
  2. Розріжте шматок сала на приблизно однакові 2-3 частини.
  3. Натріть кожен шматок сала спеціями, перерахованими вище, і розчавленим часником. Часником сало можна навіть нашпигувати.
  4. Верх і боки сала натріть гірчицею.
  5. Заверніть кожен шматок у фольгу і покладіть до холодильника на 5-6 годин, а ще ліпше — на ніч.
  6. Вранці дістаньте сало із холодильника, покладіть на деко, не розгортаючи фольгу, і відправте у розігріту до 200°C духовку. Випікайте страву 35-40 хвилин.
  7. Коли час мине, відкрийте фольгу і дайте салу зарум’янитися ще 10-15 хвилин.
  8. Подавати таку страву можна із чорним хлібом, часником і українським борщем.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​ Українець набирав в лісі пісок для ремонту і знайшов скарб монет: У Києві вперше показали найбільш сенсаційну знахідку XXI століття стосовно доби Київської Русі

середа, 27 серпень 2025, 8:59

В Національному музеї історії України відкрилась виставка «Скарби України. Символи державності», на якій вперше показано скарб, знайдений у 2020 році біля селища Городниця на Житомирщині місцевим жителем Сергієм Комаром — 35 монет і два їх фрагменти, я...

Народні прикмети на 27 серпня. Три заборони на двох Пименів. Що треба зробити з горобиною на щастя

середа, 27 серпень 2025, 7:14

27 серпня за новим церковним календарем (9 вересня за старим) - день пам'яті преподобного Пимена Великого, а також Кукші, ієромонаха, і Пимена Постника, Печерських. За старим календарним стилем - день пам'яті малого пророка Михея і перенесення мощей пр...