Готують на Донбас? У Росії випробовують нову самохідну гармату "Лотос" (фото, відео)

У «Лотоса» збільшений боєкомплект у два рази в порівнянні зі 2С9 «Нона».

У Росії випробовують нову самохідну гарматуУ Росії на приймально-здавальні випробування вийшла самохідна 120-мм артилерійська гармата 2С42 «Лотос». Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на ЗМІ РФ, передають Патріоти України..

Вперше «Лотос» було публічно представлено Центральним науково-дослідним інститутом точного машинобудування (ЦНИИТОЧМАШ) у 2019 році.

Як заявив головний конструктор установки Веніамін Щасливців, у «Лотоса» збільшений боєкомплект у два рази в порівнянні зі 2С9 «Нона».

Нині перспективна самохідна 120-мм артилерійська гармата «Лотос» проходить приймально-здавальні випробування.


Самохідна 120-мм артилерійська гармата 2С42 «Лотос». Фото: ЗМІ РФ

Самохідна 120-мм артилерійська гармата 2С42 «Лотос». Фото: ЗМІ РФ

Самохідна 120-мм артилерійська гармата 2С42 «Лотос». Фото: ЗМІ РФ

Відзначається, що в рамках минулих випробувань новітня самохідка пройшла 80 км і зробила 14 пострілів. З 57 пунктів приймально-здавальних випробувань «Лотосу» залишилося провести ще сім.

У травні 2019 року гендиректор ЦНИИТОЧМАШ Альберт Баків в інтерв’ю заявив, що дальність стрільби складе 13 км, перші зразки установки будуть збиратися на КБАЛ ім. Кошкіна.

Повідомляється, що 2С42 створено на шасі, уніфікованому по вузлах і агрегатів з БМД-4М, маса 2С42 в бойовому положенні 18 тонн, потужність двигуна 450 к.с., максимальна швидкість 70 км/г.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...