Готуються до боїв у Криму: росіяни окопуються на перешийку і створюють нову ПВК "Конвой"

Варто зауважити, що біля витоків нової ПВК стоять люди Євгена Пригожина, а саме — Костянтин Пікалов із позивним "Мазай", який раніше був найманцем у "Вагнері" й відомий своїм жорстоким ставленням до "підлеглих".

За участь у боях — землі в Криму та Абхазії: голова окупаційної адміністрації Сергій Аксьонов заявив про створення нової ПВК "Конвой".

Угрупування базуватиметься виключно на території анексованого півострова, а до воєнних дій планують активно залучати місцеве населення. Крім того, тривають активні фортифікаційні роботи поблизу адмінкордонів із материковим півднем України.

Окупанти розширюють мережу траншей та окопів на півночі Криму — біля перешийків та вздовж ключових трас. Зокрема, нові фортифікації зафіксовані у районі між тимчасово окупованими Армянськом і Красноперекопськом.

Відповідні супутникові знімки, датовані 27 березня 2023 року, оприлюднив у Твіттері OSINT-аналітик, співробітник відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI) Бреді Афрік.

Раніше експерти припускали, що фортифікаційні роботи противника на території півострова можуть бути пов’язані з банальним "дерибаном" бюджетних коштів. Проте є й інші фактори, що свідчать: росіяни дійсно готуються до можливих бойових дій безпосередньо на території Криму. Зокрема, про це говорить створення гауляйтером Аксьоновим нової приватної військової компанії за прикладом сумнозвісного "Вагнера" — ПВК "Конвой".

Які завдання чи функції виконуватиме, за задумом окупаційного командування, нове воєнізоване формування?

Варто зауважити, що біля витоків нової ПВК стоять люди Євгена Пригожина, а саме — Костянтин Пікалов із позивним "Мазай", який раніше був найманцем у "Вагнері" й відомий своїм жорстоким ставленням до "підлеглих".

У першу чергу, "кухаря путіна" цікавить кримська земля, відтак він уклав певну угоду з Аксьоновим. Йдеться, зокрема, про залучення кримчан до бойових дій в Україні, оскільки створення нових підрозділів з "зеків" свідчить про кадровий голод і дефіцит людського ресурсу у ПВК "Вагнер".

При цьому нова ПВК "Конвой", згідно з задумом Аксьонова та Пригожина, повинна діяти виключно на території півострова, хоча бойовиків можуть залучати також до боїв на Херсонщині й Запоріжжі.

Сама структура нової ПВК свідчить про те, що росіяни всерйоз розглядають можливість боїв на території АР Крим. Окрім регулярних військ країни-окупанта, вони намагаються залучити максимум людей, які будуть зі зброєю в руках захищати російські інтереси на півострові.

Показовим є ще те, що там готуються два снайперські відділи.

Створення нової ПВК, яка підпорядковуватиметься місцевим колаборантам — це така собі гвардія зрадників, що виконуватиме специфічні функції: "віджим" території, репресії тощо. Нова ПВК виконуватиме також функції рейдерських захоплень на окупованому півострові. Так рф намагається завуалювати чергові мобілізаційні заходи, які відбуваються на території окупованого Криму з початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаю, 27 березня була оприлюднена інформація про "неприємну" ситуацію, яка спіткала російські бронеавтомобілі: колона "кадирівців" потрапила у ДТП на Кримському мосту. В результаті, окупанти втратили 4 бронеавтомобілі З-СТС "Ахмат", які прямували на Херсонщину.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...