Говорив, що йому являвся... святий Іоанн Кронштадтський: У Росії залишили на волі "православного блогера", якого звинувачують у зґвалтуванні дівчинки (фото)

Суд Санкт-Петербурга залишив на волі російського «православного блогера» Клауда Роммеля, обвинуваченого у зґвалтуванні 11-річної дівчинки. Оскільки він служить в армії РФ за контрактом, замість СІЗО його відправили у військову частину. Про це повідомляють "Важливі історії", передають Патріоти України.

Видання уточнює, що 31-річного Роммеля обвинувачують у тому, що з вересня 2022-го до лютого 2024 року систематично ґвалтував дівчинку — малолітню доньку своєї співмешканки. Як пишуть ЗМІ, він переселив дитину до себе в кімнату через, як він стверджував, «її непрості стосунки з матір'ю».

Родичка дівчинки звернулася до поліції, дізнавшись про це. Ця історія стала публічною взимку 2024 року. Тоді дитину помістили в притулок, а Роммель опинився на фронті. За даними прокремлівського Telegram-каналу Baza, він пішов на війну проти України після того, як поліція почала перевіряти інформацію про його стосунки з неповнолітньою.

При цьому Роммель веде відеоблог. Він розповідав про православ’я і публікував відео з фронту. Зокрема, у соцмережах завирусилося його відео після поранення дроном у серпні. Росіяни називали Клауда «російським німцем», який бореться за РФ.

Однак російські ЗМІ, посилаючись на батька чоловіка, повідомляли, що його справжнє ім'я — Олександр. Свого імені він зрікся, коли повернувся з бойових дій на сході України 2014 року — тоді отримав поранення та увірував. Чоловік переїхав до Петербурга і вирішив почати нове життя під прізвищем генерал-фельдмаршала Вермахту.

Російське видання Фонтанка ще 2021 року стверджувало, що «йому з’явився» на кладовищі святий РПЦ Іоанн Кронштадський і став вести свій блог. Незадовго до затримання він публікував «прощальні» повідомлення і заявив, що є «прямим сином одного з ілюмінатів головних управлінь світового уряду». Його затримали, коли він виходив із медичного закладу для направлення до військової частини.

За даними видання, слідство має «залізні підстави для порушення справи» щодо зґвалтування малолітньої та насильницької дії сексуального характеру. Сам Роммель заперечує провину, хоча визнавав, що робив «медичний масаж» дівчинці. При цьому жертв російського окупанта може бути більше, повідомляють ЗМІ. Він спілкувався з кількома дівчатками з «важких і фанатичних сімей», вони також фігурували в його блогах.

Засідання в суді 3 жовтня проходило в закритому режимі. Суд відмовив у задоволенні клопотання про взяття Клауда Роммеля під варту. Замість цього йому обрали запобіжний захід у вигляді нагляду з боку командування військової частини до закінчення контракту.

«Якщо потрібно, щоб був запобіжний захід, нехай він буде. Але оскільки людина військовослужбовець, у неї контракт діє, вона в частину має з’явитися. Він, грубо кажучи, із СВО (так у Росії називають війну, розв’язану ними проти України — ред.) прибув тільки тому, що багато уламків у нозі. Там іноді неможливо відразу провести операцію», — сказав адвокат Роммеля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Він зрадив мені з жінкою": Відомий український дизайнер розповів про стосунки з чоловіком

четвер, 3 жовтень 2024, 20:56

Український дизайнер та режисер, засновник бренду ZALEVSKIY Олексій Залевський вперше за довгий час поділився подробицями особистого життя. Він зізнався, що перебував у стосунках з чоловіком, передають Патріоти України. Режисер зазначив, що для нього н...

Україні заборонили бити по РФ через помилку нового британського прем'єра, - The Telegraph

четвер, 3 жовтень 2024, 20:27

Україна досі не може завдавати глибоких ударів по території РФ західними ракетами через помилку нового прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера. Принаймні це стосується ракет Storm Shadow. Про це пише британська The Telegraph, передають Патріоти...