Гра Путіна “ядерними м’язами” не сприймається всерйоз країнами Заходу

Володимир Путін продовжує погрожувати світу застосуванням ядерної зброї. Російський диктатор укотре заявив про можливість ядерної війни. Але, разом з тим, він змушений був констатувати, що через велику кількість жертв, до якої вона може призвести, до цього “ніколи не дійде”.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості ядерної війни з країнами НАТО Путін заявив, що тактична ядерна зброя в Росії “втричі потужніша, ніж використані американцями бомби проти Хіросіми й Накасакі” і значно переважає ядерний потенціал Європи.

Далі він зауважив, що Москва і без ядерної зброї, на його думку, значно переважає “противника”, тому “в нас немає необхідності думати на цю тему”.

“Але я все-таки виходжу з того, що до цього (ядерної зброї) ніколи не дійде, і в нас немає такої необхідності”, – підсумував російський диктатор.

Проте західні країни перестали сприймати подібні погрози всерйоз. Реакція радника Білого дому з питань національної безпеки Джона Кірбі на ядерні погрози з боку Кремля була більш ніж стриманою. Він назвав погрози Росії “безрозсудним і безвідповідальним брязканням” ядерним арсеналом.

До того ж у США не спостерігають змін “у стратегічній силовій позиції” Росії після того, як Москва анонсувала навчання щодо застосування тактичної ядерної зброї.

Ядерний шантаж РФ – це постійна практика Кремля, заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, коментуючи оголошені Москвою ядерні навчання.

“Те, що мають, тим і брязкають (ядерною зброєю – ред.). Зрештою це постійна практика Кремля. Чогось нового особливо тут немає. Є вже офіційні заяви міжнародної спільноти. Що стосується ядерного шантажу, зрозуміло, це питання до вільного світу, до Заходу. Я думаю, що реакція буде адекватною і правильною”, – заявив представник ГУР МОУ.

Показовою у цьому плані є реакція європейських партнерів України, зокрема Франції.

На тлі заяв російського диктатора щодо ядерного потенціалу країн Європи Франція здійснила перше випробування модернізованої ракети ASMPA-R, здатної нести ядерну боєголовку.

За інформацією міністра національної оборони Франції Себастьєна Лекорню, модернізована стратегічна ракета середньої дальності класу “повітря-земля” ASMPA-R без боєголовки “була випущена з літака Rafale”. Ця операція з відпрацювання стратегічного повітряного удару здійснювалась над територією Франції.

“ASMPA-R відповідає прагненню президента Франції зберегти оперативну надійність французьких збройних сил у довгостроковій перспективі”, – додали у французькому Міноборони.

За інформацією з відкритих джерел, Франція планує витратити близько 13% військового бюджету протягом наступних років на модернізацію саме ядерного потенціалу. У її межах вона планує до 2035 року створити ядерну ракету 4-го покоління класу “повітря-земля” ASN4G.

Досить красномовною є заява президента Франції Емманюеля Макрона, який заявив, що готовий обговорити використання французької ядерної зброї як частини “надійної європейської оборони” від загроз з боку Росії.

Своєю чергою високопосадовець Ради національної безпеки США Пранай Вадді заявив, що у найближчі роки може настати момент, коли Сполученим Штатам Америки доведеться збільшити розгортання стратегічної ядерної зброї. Причиною для такого рішення посадовець назвав можливе “зростання загроз з боку супротивників”, окреслюючи “більш конкурентний підхід” до контролю над озброєннями адміністрації Джо Байдена.

Тобто Путіну чітко дали зрозуміти, що його улюблена гра на підвищення ставок і гра “ядерними м’язами”, вона вже не сприймається країнами Заходу серйозно.

Твердження Москви про те, що “Іскандери” не сміються, “Кинджали” невразливі, а “Калібри” неможливо збити, були наочно спростовані українською системою протиповітряної оборони.

Захід побачив, що “король голий”. І ті аргументи військово-політичного тиску на країни Європи, які тримали в певному страху саме європейський континент, виявилися зруйновані руками самих росіян. Заявлені тактико-технічні характеристики озброєнь виявилися такими, що не відповідають реальним.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Харківщині у ЗСУ є успіхи, порівняно з іншими ділянками фронту, - Михайло Жирохов

вівторок, 18 червень 2024, 13:54

Військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV натякнув на успіхи ЗСУ у Харківській області, передають Патріоти України. «Військові дуже просять менше коментувати, менше впадати в переможний дискурс, тому що ті процеси, які там відбуваються, потре...

"Козаче, ти шо, з дуба впав": Експрезидент Ющенко став несподіваним героєм відео TikTok про мед

вівторок, 18 червень 2024, 12:29

У Мережі завірусився ролик з TikTok, несподіваним героєм якого став третій президент України Віктор Ющенко, повідомляють Патріоти України. Жартівливий TikTok зняв блогер на ім'я Артем, автор канал Вулик. У ролику він жартує про те, що він не любить мед...