Гроші Заходу зробили ведмежу послугу українцям, - Фурса

"Зрозуміло, дуже хочеться ходити в кафе, ресторани й на концерти, наче війни немає. Зрозуміло, дуже хочеться платити податки по мінімуму і купувати нові автівки, наче війни немає. Зрозуміло, дуже хочеться мірятись рейтингами й готуватися до виборів, наче війни немає", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але є одне але. Війна є. І оцінка будь-яких дій має відбуватися не у вакуумі, а з урахуванням цього фактору. Основного фактору.

І так, візити й рейди ТЦК можуть відбуватися для окозамилювання і демонстрації роботи. Але вони стали реальністю тільки тому, що в країні проблема з мобілізацією. Яка загрожує програшем у війні.

І так, підвищення податків може вважатися недоречним на фоні великої корупції, але воно потрібно для фінансування армії, без якого ми можемо програти війну.

І так, у демократичній країні потрібні вибори. Але вони неможливі поки йде війна.

Наші західні партнери фінансують половину українського бюджету, рятуючи нас від шаленої кризи й зубожіння, справжнього зубожіння, які мала б принести війна. Але таким чином вони зробили й ведмежу послугу українському суспільству. Бо завдяки грошам Заходу в українському тилу ситуація прекрасна і являє собою економічне диво як для ситуації з війною. І є величезна спокуса жити так, наче нічого не відбувається і ставати лишень диванним вболівальником за збірну ЗСУ.

Хочеться розмірковувати про підтримку економіки й оцінювати податкові новації по їхньому впливу на економіку. Питаючи в держави "а чи підняття податків буде стимулювати українську економіку". Забуваючи, що це вторинне на фоні війни. Не про стимулювання економіки треба думати в першу чергу. Так, наче в нас зараз мирні часи. І так, наче всі забули про слабку інституційну спроможність держави, про яку всі чудово знали до війни. І що дуже багатьом дуже подобалося.

Гроші Заходу тримають нас на плаву. Київ наповнений конференціями й концертами, на театральні події неможливо знайти квитки, а зарплати в приватному секторі стрімко зростають. І це викривлює реальність. Змушує забувати про ризики про які забувати не можна. Відсторонюватися від реальності. Міряти все категоріями мирного часу. Бо життя ж мирне, коли ракети не летять. Але до ракет швидко звикають, новини про фронт вчаться ігнорувати. І ось вас уже непокоїть що влада переглядає податкові правила гри більше за все.

Але важливо розуміти, що це викривлена реальність. Що десь поряд є багато людей, що втратили все. І в будь-який момент часу кожен киянин чи вінничанин може опинитися на їхньому місці. Чомусь дуже швидко забули про емоції лютого 2022 року…

І може, тоді ні в кого не виникне бажання кричати "ганьба" людям, вдягненим у форму ЗСУ. Бо завдяки таким людям ви можете ще жити ваше найкраще життя. А вони це роблять не тому, що хочуть, а бо українці, багато-багато українців, не виконують закон і "забувають" сходити в ТЦК. Усі ці бусифікації й рейди є наслідком неповаги до закону в українському суспільстві. Це було нашою проблемою до війни, це буде нашою проблемою після. І це є причиною багатьох проблем зараз. Але чомусь "ганьба" людям, що не виконують закон, в Україні ніколи не кричали…".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бої за Торецьк можуть сточити війська росіян, - військовий експерт

субота, 12 жовтень 2024, 17:08

Військовий оглядач Денис Попович в ефірі Radio NV розповів про бої за Торецьк, передають Патріоти України. Він нагадав, що в Торецьку окупанти «просочилися» до центральної частини міста. «Як бачимо, бої там тривають. Вуличні бої - це відсутність лінії ...

Загинули дорослі та діти: У Чечні стався вибух та масштабна пожежа на АЗС (відео)

субота, 12 жовтень 2024, 16:43

У суботу, 12 жовтня, у столиці Чечні Грозному стався масштабний вибух на АЗС. ЗМІ повідомляють про щонайменше чотирьох загиблих, серед яких діти. Про це повідомляє Baza у Telegram, передають Патріоти України. За даними Baza, на АЗС, що знаходиться в Ах...