"Гривня відрізняється від рубля": Чи знеціниться українська валюта під час війни, - депутат

Які будуть валютні показники до закінчення воєнного стану.


Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив про те, що ф інансова система України є стабільною, і жодних передумов для знецінення гривні немає, інформують Патріоти України.

"Фінансова система України є стабільною, жодних передумов для знецінення гривні немає. Ми втримали перші дні війни, дні панічних настроїв. А якщо говорити про золотовалютні резерви НБУ, то вони навіть зросли за період війни", - сказав Гетманцев.

Він зазначив, що офіційний курс гривні НБУ встановив на рівні 29,25 грн/дол., зафіксувавши його на період війни, і реальний курс не дуже відрізняється від офіційного.

"Реальний курс не дуже відрізняється від того, який був зафіксований Національним банком. І цим гривня відрізняється від рубля, у якого ситуація набагато гірша: якщо з усіма валютними обмеженням, які існують на валютній біржі в РФ, долар можна придбати по курсу, який не надто відрізняється від довоєнного, але якщо говорити про вільний обіг, то долар купують і по 200 рублів, і дорожче", - додав депутат.

В Україні до кінця повномасштабної війни РФ заморозили курс долара на рівні 29,25 грн. Принаймні до закінчення воєнного стану будуть саме такі валютні показники.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...