"Губит людей не пиво": Росіяни хочуть напоїти жителів Донбасу шахтною водою (документи)

На окупованих територіях Донбасу зафіксовано гострі проблеми із водою. Росіяни намагаються запровадити технологію очищення шахтних вод. Про це повідомляє Telegram-канал "Вольнодумец". Окупанти жертвують здоров'ям місцевих мешканців, зазначають Патріоти України.

"Ми вже писали про проблему питної води в "ДНР". Без запуску води з каналу "Сіверський Донець" це неможливо, що визнали навіть деенерівські фахівці. Але окупанти шукають варіанти, аби закрити цю проблему, не думаючи про здоров'я людей та віддалені наслідки" для населення регіону", – йдеться у повідомленні.

За даними джерела, росіяни намагаються запровадити розроблену в 1997-2002 роках українськими фахівцями "Донгіпрошахт" та "ДонНДІПІЦМ" технологію очищення шахтних вод, яка так і не була реалізована з різних причин, у тому числі невивченості віддалених наслідків на здоров'я населення використання такої води.

"Шахтарі знають, що шахтна вода дуже агресивна. Грубо кажучи, якщо у трилітрову банку з шахтною водою кинути жменю цвяхів 100 мм, то через місяць вони стануть, як сірники. Іржа моментально руйнує будь-який метал. Тому ніхто не наважився використати таку воду для пиття". Але тепер "розумні росіяни", в умовах жорсткого дефіциту питної поди в регіоні, вирішили поекспериментувати на жителях Донеччини", - йдеться на каналі.

За словами джерел, окупанти мають намір запустити нестандартизовану та неапробовану очисну установку для опріснення шахтних вод на ліквідованій шахті "Міуська" для забезпечення питною водою міст Торез та Сніжне.

"Росіяни мають намір експериментувати на жителях Донбасу. Їх же не шкода. Вони ж усі заражені вірусом "націоналізму" – любові до своєї батьківщини та своєї землі. А окупантам все одно скільки залишиться Донеччини. Як і після Голодомору 1933 року в їхніх квартирах і будинках заселять росіян із глибинки, у тому числі "справжніх російських" бурятів, калмиків, якутів, татар та чеченців. Одне слово "адиннарод", – додають на каналі.

Також у джерелі доклали листа про наукові розробки "ДКНТ" щодо можливого очищення шахтних вод до рівня якісних показників технічної, річкової та питної води для використання їх як господарсько-питного водопостачання".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...