Гуцули кажуть - до врожаю грибів: У Карпатах розквітли смереки (фото)

Щоб побачити красу, потрібно зайти глибше в ліс.

У Карпатах на початку червня розквітли смереки. У мережі з'явилися яскраві знімки дерев, посипаних яскраво-рожевими квітами у формі шишок. Це явище рідкісне і унікальне, адже цвітуть тільки дорослі дерева, яким 25-30 років. Знімки європейської ялини - така наукова назва красунь - показали на Facebook-сторінці ДП "Гринявське лісове господарство", передають Патріоти України.

"У лісах для смереки існують оптимальні умови місцезростання. Вона може досягати віку 500-600 років, висоти 60 метрів і діаметром 2 метри", - написано в повідомленні.

Зазвичай ялина запилюється у травні, але в цьому році було прохолодно, тому дерева заквапились. Цікаво, що на одному дереві розпускаються і чоловічі і жіночі шишечки.

Чоловічі шишки-квіти мають видовжену циліндричну форму, від 20 до 25 мм завдовжки. Жіночі - зеленуватого або малинового кольору 10-15 мм завдовжки. Пізніше вони перетворюються на продовгуваті шишки довжиною від 10 до 15 сантиметрів. Спочатку вони зелені або фіолетові, а потім стають бурими.

Гуцули кажуть, що коли смерека так гарно цвіте, то буде врожай грибів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...