Як вантажівка і "мерседес": Експерт порівняв можливості та призначення українських морських дронів Magura та Sea Baby

Sea BabyУкраїнські військові для боротьби з кораблями Чорноморського флоту Російської Федерації використовують морські дрони. Йдеться про безпілотники Magura і Sea Baby.

Magura

Військово-морський експерт Defence Express Володимир Заблоцький зазначив у коментарі "РБК-Україна", що система наведення та управління у цих безпілотних катерів однакова.

Основна різниця між дронами полягає в габаритах, масі бойової частини та призначенні.

"Magura - це спеціалізований протикорабельний безекіпажний катер. Він несе боєзаряд масою 200 кг, дві бомби по 100 кг, і цього достатньо, щоб топити кораблі. Sea Baby, грубо кажучи, збільшена копія, має 6 метрів завдовжки та ширший. На ньому більше вибухівки (новітні версії містять близько 1000 кг, - ред.) та, на мою думку, він виключно призначений для підриву Кримського мосту", - заявив експерт.

За його словами, некоректно говорити, що краще - Magura або Sea Baby.

"Sea Baby - це вбивця мостів. Дрони різні за призначенням, це як порівнювати вантажівку з "мерседесом", - підсумував Заблоцький.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...