"Я хочу, щоб ви згадали й запам'ятали всіх, хто наполегливо заперечував причетність Росії до підриву складів і саботував розслідування", - волонтерка

"СБУ і ДБР установили відповідальних за підрив складу боєприпасів у Сватовому 29 жовтня 2015 року. І не може такого бути! Цими відповідальними виявилися військовослужбовці сил спеціальних операцій РФ! Більше того, "співробітники СБУ і ДБР у взаємодії з чеськими партнерами встановили причетність сил спецоперацій ЗС РФ до підриву складу з озброєнням в місті Врбетіце в Чехії у 2014 році", - пише волонтерка та журналістка Ольга Решетілова на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І я ще більше скажу – з величезною долею ймовірності вони ж причетні до спроби підриву й підриву складу в Балаклії, до підриву складу в Калинівці, до підриву складу в Ічні, до двох менших за масштабами підривів у Маріуполі й Запорізькій області у 2016 році.

Починаючи з вибуху у Сватовому, всі наявні докази вказували на диверсію. Ці докази були у правоохоронних органів, проте вони вперто відмовлялися розслідувати російський слід. А тодішній головний військовий прокурор Анатолій Матіос робив усе, щоб правда про ці факти не була встановлена, натомість звинувачуючи військових у намаганні приховати розкрадання боєприпасів.

Але ще далі пішов Давид Арахамія. Вони створили цілу тимчасову слідчу комісію ВР, яка теж знайшла сліди розкрадання, але не побачила російського сліду.

Усе це створювало дуже нездорову атмосферу, дискредитувало Збройні сили і перед суспільством, і перед міжнародною спільнотою. Але найголовніше – слідство було заблоковано, що не дозволило передбачити нові підриви й системну роботу РФ задля послаблення бойового потенціалу української армії.

Довгі роки я пробувала докричатися до СБУ й загалом до влади, написала купу текстів, дала десятки інтерв'ю, передавала докази диверсій і вказувала на саботаж розслідування всім, кому могла. Але моїх ресурсів замало, коли йдеться про потужну мережу російських агентів.

Я просто хочу, щоб ви згадали й запам'ятали всіх, хто наполегливо заперечував причетність Росії до підриву складів і саботував розслідування. Я пам'ятаю кожного".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...