Я не бачив жодного указу про призначення звільнених генералів на якусь іншу роботу, - Роман Безсмертний

Роман Безсмертний, український політик і дипломат, в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському висловив думку, що той, хто наштовхнув Верховного Головнокомандувача на дії щодо зміни військового керівництва, зробив небезпечний крок для президента України, передають Патріоти України.

"Тепер щодо заміни, у цій ситуації дуже показовим є не те, що вже зроблено, а що не зроблено. Зверніть увагу на те, що звільнено цілий ряд дуже досвідчених офіцерів, вищих офіцерів, які фактично від капітана до генерала, починаючи з 2014 року, пройшли цю війну. Тобто це унікальний досвід, унікальні знання, це професіонали вищого ґатунку, але я щось не бачив жодного указу про їх призначення на якусь іншу роботу. Я вже казав комусь, що навіть диктатор Сталін міняв Малиновського на Жукова, Жукова на Тимошенко, Тимошенко на Рокосовського, бо розумів, наскільки неоціненний досвід несуть ці люди", - підкреслив дипломат.

На його думку, очевидно, що в цих кадрових змінах є інша річ, яка не розголошується. Але пан Роман має своє розуміння, що насправді відбулося. "І до моменту, поки я не побачу указ президента, який би дав можливість переконатися, що унікальний, колосальний потенціал цієї плеяди вищих офіцерів буде служити й далі Україні, в мене буде внутрішня тривога з цими рішеннями. Я зараз кажу не про Сирського, не про тих, хто призначений, це табу для мене. Не хочу я чіпати цих людей. А якщо ці вищі офіцери ще опиняться десь в структурах НАТО, для мене це буде не тільки розуміння того, що нам зараз говорять і говорили, це неправда, а й дуже серйозна тривога стосовно подальшого розвитку подій", - зауважив Роман Безсмертний.

У політика немає сумніву у тому, що й Олександр Сирський, і вся плеяда тих, хто прийшов, це такі ж підготовлені офіцери, які пройшли через великі бої, тактичні та стратегічні кроки цієї війни. "Той, хто наштовхнув Верховного Головнокомандувача на подібні дії, залишив без відповідей питання: де буде працювати далі Залужний, як буде використовуватись його потенціал? Де буде працювати Шаптала (колишній начальник Генштабу Сергій Шаптала) і як буде використовуватись його потенціал? Де буде працювати Наєв (колишній командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв) і як буде використовуватися його потенціал? Той насправді зробив дуже небезпечний для Верховного Головнокомандувача крок", - зазначив Безсмертний.

Пан Роман резюмував, що в історії траплялися такі випадки, але лідери держав завжди берегли, як золото, геніальних, унікальних офіцерів вищого ґатунку, бо прекрасно розуміли, що такий кадровий потенціал в аудиторіях певним речам не навчають.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Корупціонери втратять владу: Старець Кирило напророкував перемогу України і період змін (відео)

неділя, 19 травень 2024, 23:41

Пророцтво старця Кирила свідчить, що 2024 року в Україні розпочнеться період змін. Прогноз старця був оприлюднений на Youtube, передають Патріоти України. . На початку червня ворожі сили планують масштабний наступ на Харківщину. Однак усі плани Росії ...

Добре провели час разом: Дмитро Гордон показав рідкісне фото з тещею

неділя, 19 травень 2024, 23:28

Журналіст та ведучий Дмитро Гордон потішив шанувальників родинним контентом. Інтерв'юер у своєму фотоблогу опублікував кадр, зроблений на тлі Національного театру імені Івана Франка, передають Патріоти України. На зображенні усміхнений Дмитро Гордон по...