"Я за те, щоб говорити відверто": Клімкін прокоментував дипломатичний скандал між Україною та Польщею

Відверта, навіть жорстка розмова між Україною та Польщею набагато корисніша за офіційні та формальні кроки, які шкодять обом країнам. Таку думку висловив міністр закордонних справ України (2014-2019) Павло Клімкін в ексклюзивному інтерв’ю, передають Патріоти України.

“Відносини з Польщею у нас нормальні, іноді надходять емоційні хвилі. Ці хвилі насправді природні: ми в стані війни, у нас емоції виглядають наче оголені нерви. У поляків своя боротьба, але звісно, її не можна порівняти з нашою. Однак наближається виборча кампанія. Є свої нюанси”, — зазначив Клімкін.

Він не вважає, що в України є проблеми у відносинах з поляками: “Історію з тим, що ми викликаємо послів, я не розумію і вона мені не подобається. Насправді я за те, щоб говорити в очі дуже відверто, іноді жорстко. Коли ми з’ясовуємо відносини якимось офіційним шляхом, в Кремлі починають з нас кепкувати і казати, що ми хотіли створити новий східний фланг НАТО, а тепер навіть на рівні МЗС не можемо порозумітися”.

Тому Клімкін гадає, що в цій історії потрібно поставити крапку і спокійно, солідарно та відповідально працювати: “Я дуже хочу, щоб ми рухалися успішно вперед, у нас для цього все є. Ми розуміємо менталітет один одного. Можна поговорити дуже відверто, але по-дружньому. У кожного з нас є друзі і не завжди все буває безхмарно. Але щирість завжди цінується. Але тягати послів в МЗС, щоб знову з нас кепкували… Я вважаю, що це дивна історія, яку потрібно закрити”.

Ексміністр зауважив, що у нас ще будуть непрості моменти: “Я гарантую, що коли ми будемо вести переговори про вступ в ЄС, всі наші обговорення з поляками будуть йти дуже не просто, це буде емоційно і нервово. Тож або ми ставимося один до одного як до друзів і союзників, або починаємо чимось мірятись. Таке є і в українському, і в польському характері”.

“Формальних речей я не розумію, а емоції розумію. Але на те ми і люди, якими всі надихаються, щоб до цього ставитися відповідально”, — резюмував Клімкін.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...