"Я знав, що мало бути в найближчому майбутньому": Арестович пояснив свою фразу-мем про "два-три тижні"

Скандальний ексрадник Офісу президента Олексій Арестович прокоментував мем про закінчення війни за "два-три тижні". Він відповів, чи дійсно брехав на початку повномасштабного вторгнення, щоб заспокоїти населення. Про це Арестович розповів в інтерв'ю блогерці Анні Олицькій, передають Патріоти України.

Ексрадник ОП запевнив, що насправді не брехав, коли говорив про "два-три тижні", адже на той час нібито "був членом Стамбульської переговорної групи". "Одна з найбільших претензій до мене, що я нібито спеціально брехав, щоб заспокоїти. Знамениті два-три тижні народилися з того, що я був членом Стамбульської переговорної групи. Я знав, що за два-три тижні буде зустріч в Стамбулі і вона має припинити війну. А потім зустріч Зеленського і Путіна. Це було вирішено, календар існував, розумієте. Я знав, що я казав. Це не тому, що я заспокоював брехнею", – пояснив Арестович.

На його думку, тоді, у березні 2022-го могло бути примирення, проте події пішли за іншим сценарієм. "Потім я обмовився, якщо ви пам'ятаєте, і сказав, що ця війна буде до 2035 року. Я маю на увазі не лише російсько-українська, а серія війн у світі, де Україна буде так чи інакше під впливом цих війн. Я сказав правду – боже, яка паніка була. Я спитав тоді: вам "два-три тижні" чи правду? Хоча "два-три" тижні теж були правдою. Я точно знав календар Стамбульської зустрічі. Все йшло до примирення", – заявив Арестович.

Зауважимо, що у квітні 2023 року він зовсім інакше пояснював, навіщо говорив про закінчення війни "за два-три тижні". Тоді він визнав, що говорив це, аби "заспокоїти суспільство". "Потрібно було втримати країну, щоб надірвана волосинка, на якій все висіла, тряслася і розгойдувалася, не обірвався. У мене був вибір: "два-три тижні" або мільйони з дахом, що з’їхав, провалилися в паніку, що біжать із шаленими очима, десятки тисяч інфарктів та інсультів, країна, що втратила здатність до опору. Я зробив свій вибір. Коли скінчиться війна, мине час, найрозумніші ще оцінять ці "два-три тижні", – зазначав у квітні Арестович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...