Як "ламали" Орбана: Хто відіграв провідну роль у переговорах про виділення Україні €50 млрд

Уряд Італії та його очільниця Джорджа Мелоні відіграли провідну роль у переговорах про виділення Україні €50 млрд від Європейського Союзу. Мелоні стала у цих переговорах "головною дійовою особою" і допомогла переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана не блокувати ухвалення рішення. Про це у четвер, 1 фераля, повідомило видання il Giornale із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Співрозмовники журналістів зазначили, що свою дипломатичну роботу з цього питання Мелоні розпочала ще кілька місяців тому з переговорів та зустрічей, а минулого тижня активність дипломатії досягла піку.

З 30 січня до 1 лютого Мелоні тричі говорила з Орбаном щодо Багаторічної фінансової програми Європейського Союзу, куди входить і план фінансової допомоги Києву. 30 січня вони провели телефонну розмову, а 31 січня зустрілися у Брюсселі у готелі "Amigo". Остання їхня зустріч відбулася безпосередньо перед початком засідання Європейської Ради 1 лютого. Делегації країн, як зазначається, працювали до пізньої ночі, щоб досягти прориву у відносинах з Орбаном.

Зі свого боку видання Politico пише, що знадобилися "місяці привабливості з боку Мелоні та кілька вин та обідів з боку французів", щоб переконати Орбана підтримати допомогу Україні.

Як розповіли журналістам джерела, Мелоні вела бесіди з Орбаном на основі того, що між ними давні дружні стосунки. "Цього тижня Мелоні активізувала свої зусилля: поговорила з Орбаном телефоном, зустрілася з ним у шикарному брюссельському готелі "Amigo" для годинної бесіди та ще раз у четвер вранці перед початком зустрічі", – йдеться у матеріалі.

Також, як пише видання, ключову роль у цих переговорах відіграв президент Франції Еммануель Макрон. Політики зустрілися ввечері 31 січня, крім того, вони раніше провели переговори в Єлисейському палаці і Макрон "спробував схилити на свій бік угорського лідера під час обіду".

"Він ніколи не хотів протидіяти Орбану, а скоріше хотів залучити його на свій бік. Саме такий підхід сьогодні приносить свої плоди", – сказало джерело, близьке до президента Франції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...