Як на чутки про можливість перемовин з Росією реагують в окопах, - Роман Костенко

Офіційні особи США та Європи почали непублічно обговорювати з українським урядом можливість мирних переговорів з Росією. Секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко розповів, що про домовленості з агресором думають військові на фронті, передають Патріоти України.

Це складне питання. Можна узагальнити мені як політику і сказати, що військові, звичайно, негативно [ставляться до перебігу подій у такому напрямку].

Особливо військові на вищих рангах — звичайно, ніхто про це не говорить, для них це вже життя. Багато з них вже більше 10 років на війні. І вони розуміють, що вони будуть далі воювати. У них є ціль — це відновлення цілісності України до рубежів 1991 року.

А солдатів в окопах можна різних зустріти. Дивлячись на те, скільки він просидів у бруді під снарядами, як до нього ставиться командування. Звичайно, це окремі випадки.

Загальний настрій: звичайно, ніхто з цим не погоджується. Ми ж розуміємо, що у нас 80% мобілізованих, багато хто потрапив у військо, не бажаючи цього. І багато хто каже: «Давайте вже закінчимо це пекло». Але це не до того, що нам потрібно відмовлятися [від боротьби]. Настрої різні, ми маємо до цього бути готові.

Але має бути одна національна стратегія, коли навіть є такі настрої. Національна стратегія всіх людей — політиків, військових, — що ми йдемо до [кордонів] 1991 року, і ні на що менше ми не погоджуємося. От тоді навіть ті, у кого є дурні думки в голові, будуть лише в головах тих людей, які так думають.

Якщо ми дамо слабинку, світ швидко на це погодиться. Щойно ми скажемо «добре, ми поговоримо» — все, від цього ми вже не відмовимося. Вони зараз відкривають вікно Овертона (технологія, яка дозволяє легалізувати абсолютно будь-яку ідею — ред.), коли ти закидаєш [інформацію], давайте подивимося реакцію суспільства, потім «давайте поговоримо через представників інших держав», а потім це буде вже основним напрямком: «Все, війна стоп, будемо говорити». І вже до війни ніхто не повернеться.

Ми взагалі маємо уникати таких проявів у суспільстві, розмов про якісь перемовини.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...