Як прожити сто років: Українські довгожителі розкрили секрети

Вони радять більше обніматися, не тримати ні на кого зла і помірно харчуватися.

Українці, які прожили 100 і більше років поділилися своїми секретами довголіття, передають Патріоти України з посиланням на Експрес.

Прості, на перший погляд, поради допоможуть прожити довге і насичене життя.

Ангеліна Козій з Івано-Франківщини, якій виповнився 101 рік, радить доглядати за собою і не забувати про маленьких радощах. "Одягніть щось красиве, вийдіть на вулицю, з сусідами поговоримо або в церкву сходіть, пісню заспівайте – і вже буде радісно, будете світитися, як сонечко", – поділилася вона.

Жінка також розповіла, що любить співати українські, польські та німецькі пісні і ділитися досвідом з рідними. "Все, що за життя дізналися, треба повторювати, дітям і онукам розповідати. Так розум і язик не одревесневеют. А після кожної пісні або вірші обіймаю своїх рідних, цілу – і сили в мені ростуть!" – додала вона.

100-річний Максим Дудченко з Полтави вважає, що прожити так довго йому допоміг позитив. "Я – оптиміст. Намагаюся якомога менше піддаватися стресам – вони забирають здоров'я", – підкреслив він.

Антоніна Куренівський з Вінниці, якій виповнилося 100 років, порадила стежити за своїм харчуванням. Сама вона харчується скромно. "Їсть супи, каші, салати, заправлені олією, чорний хліб. М'ясо вживає рідко. Харчується три рази в день, і найважливіше – не переїдати. Ще у нашій бабусі багато різних трав'яних чаїв, настоянок. Адже вона тільки народними засобами лікується, таблеток не визнає", – розповіла родичка довгожительки.

100-річна Параска Сторожук з Вінницької області дала рада не сидіти склавши руки. Вона з чоловіком завела господарство. "Днем поралися по господарству, а майже щоночі я бралася за вишивання. Звикла постійно щось робити. Тепер дітей і онуків учу, щоб не були ледачими, більше рухалися і працювали", – додала Сторожук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...