Якісний сир буває складно знайти через жадібність виробників, які домішують туди все що тільки можна: крохмаль, воду, рослинні жири і навіть... вапно, інформують Патріоти України. Особливо грішать цим торговці на ринках, прагнучи до великих об'ємів і виторгу.
Але є чіткі вимоги, як повинен виглядати, пахнути і якого смаку повинен бути хороший сир. За кольором і консистенцією продукт повинен бути білим або ж кремовим, рівномірним по своїй масі, а за жирністю від 9 до 18 %. Все інше - сирний продукт, який тільки засмутить вас своїми смаковими якостями. Після вивертів і хитрощів виробника виходить не надто корисне сирне місиво.
Виробники часто грішать такими інгредієнтами:
Вапно, звичайно ж, часто-густо в сир не кладуть, але випадки були.
Звичайно ж, точніше всього буде звернутися в лабораторію. Але не всі захочуть возитися і витрачатися, тому розповімо про прості способи.
Візуальна оцінка - перше, що ви повинні зробити при оцінці продукту. Якщо колір сиру відмінний від білого або кремового, а консистенція нерівномірна, швидше за все перед вами якась суміш незрозуміло чого.
Таким чином вдасться відрізнити сир із сухого молока. У такого запах і смак дуже слабо виражені.
Крохмаль - один з найулюбленіших у фальсифікаторів. Візуально його не побачиш, але можна зробити це за допомогою краплі йоду. Якщо сир посинів, перед вами сир з крохмалем.
Цікаво, що така перевірка ефективна і для виявлення води, кефіру, білка соєвого типу, вапна і фруктових добавок, які могли додати при виробництві сиру. Йод повинен залишатися "кольору йоду".
Цей спосіб займе трохи більше часу. Якщо залишити шматочок сиру в кімнаті, продукт з такими добавками покриється плівкою жовтого кольору, але смак і запах залишаться такими ж. А ось натуральний сир змінить свій смак і запах при кімнатній температурі, бо почав би киснути.
На рослинні жири можна швидко перевірити, наливши трохи окропу в ємність з сиром - рослинна олія вийде плямами назовні.
В мережі активно ширили відео того, як російські окупаційні війська відправляють в атаку поранених бійців на милицях. Таким чином противник намагається виявити вогневі позиції Сил оборони. Такою думкою поділився керівник Центру протидії дезінформації п...
Проаналізувавши фотографію того, як очільниця німецького МЗС Анналена Бербок відвернулася від канцлера Олафа Шольца, штучний інтелект знайшов цікаве порівняння. Таким спостереженням поділилася голова правління Інформаційного центру «Майдан Моніторинг» ...