Якісний сир буває складно знайти через жадібність виробників, які домішують туди все що тільки можна: крохмаль, воду, рослинні жири і навіть... вапно, інформують Патріоти України. Особливо грішать цим торговці на ринках, прагнучи до великих об'ємів і виторгу.
Але є чіткі вимоги, як повинен виглядати, пахнути і якого смаку повинен бути хороший сир. За кольором і консистенцією продукт повинен бути білим або ж кремовим, рівномірним по своїй масі, а за жирністю від 9 до 18 %. Все інше - сирний продукт, який тільки засмутить вас своїми смаковими якостями. Після вивертів і хитрощів виробника виходить не надто корисне сирне місиво.
Виробники часто грішать такими інгредієнтами:
Вапно, звичайно ж, часто-густо в сир не кладуть, але випадки були.
Звичайно ж, точніше всього буде звернутися в лабораторію. Але не всі захочуть возитися і витрачатися, тому розповімо про прості способи.
Візуальна оцінка - перше, що ви повинні зробити при оцінці продукту. Якщо колір сиру відмінний від білого або кремового, а консистенція нерівномірна, швидше за все перед вами якась суміш незрозуміло чого.
Таким чином вдасться відрізнити сир із сухого молока. У такого запах і смак дуже слабо виражені.
Крохмаль - один з найулюбленіших у фальсифікаторів. Візуально його не побачиш, але можна зробити це за допомогою краплі йоду. Якщо сир посинів, перед вами сир з крохмалем.
Цікаво, що така перевірка ефективна і для виявлення води, кефіру, білка соєвого типу, вапна і фруктових добавок, які могли додати при виробництві сиру. Йод повинен залишатися "кольору йоду".
Цей спосіб займе трохи більше часу. Якщо залишити шматочок сиру в кімнаті, продукт з такими добавками покриється плівкою жовтого кольору, але смак і запах залишаться такими ж. А ось натуральний сир змінить свій смак і запах при кімнатній температурі, бо почав би киснути.
На рослинні жири можна швидко перевірити, наливши трохи окропу в ємність з сиром - рослинна олія вийде плямами назовні.
У ракеті "Трембіта" використовуються технології часів Другої світової війни. Імпульсний реактивний двигун зараз практично не застосовується в авіації через певні обмеження, які має. Одне з них – це дуже інтенсивний звук під час роботи. В етері телемара...
23 лютого (8 березня за старим стилем) вірян відзначають день пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського. Крім того відзначається Тиждень м'ясопусний, про Страшний суд. За юліанським календарем - день пам'яті преподобного Прохора, чудотв...