Як створення флоту морських дронів Magura V5 вплине на хід війни - пояснення експерта

Військовий експерт Владислав Селезньов оцінив важливість створення українських морських дронів Magura V5 для війни з російським агресором. Потужна армія дронів-камікадзе дозволить заблокувати кораблі РФ в бухтах і посилювати тиск на незаконно побудований Кримський міст, передають Патріоти України.

"Вкрай важливо нам створювати свій флот морських дронів-камікадзе. І про це, до речі, говорить наш віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Очевидно, що Україна, створивши потужну армію дронів-камікадзе, зможе фактично закупорити кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації в тих бухтах, де вони знаходяться. І не просто так буквально сьогодні з'явилася інформація про те, що вздовж Керченського мосту росіяни розгортають бонові загородження – такі ж, як на вході в Севастопольські бухти. Адже вони вкрай-вкрай болісно сприймають інформацію про те, що Україна отримала ті самі бойові можливості у вигляді морських дронів-камікадзе", – зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Крім того, за словами Селезньова, нам є над чим працювати в частині посилення тиску на ворожі лінії комунікацій, в тому числі на Кримський міст.

"Адже очевидно, що чим швидше ми знищимо цю споруду як інфраструктурну складову проекту із забезпечення російських військ у тимчасово окупованому Криму і відповідно в Херсонській та Запорізькій областях, росіяни втратять ту саму ресурсну базу. Вони втратять можливість оперативно отримувати все те, що їм необхідно для протидії українській армії, яка знаходиться в стані контрнаступу", – додав він.

Експерт погодився, що той факт, що дрон є повністю українською розробкою, дозволить українському командуванню вирішувати, як і де його використовувати. Обмежень, які додаються до поставок західного озброєння, в цьому випадку немає.

"Безумовно, тут позиція нашого головнокомандувача генерала Валерія Залужного абсолютно чітка і недвозначна: ми маємо право завдавати ударів по території противника, по його об'єктах. Адже не ми почали цю війну, не ми прийшли на чужу територію. Саме до нас ворог прийшов зі зброєю в руках, щоб вбивати, грабувати, ґвалтувати. Тому всі російські об'єкти є законними цілями, і ми будемо використовувати весь той інструментарій, який нам доступний, для того щоб цю місію виконати", – резюмував Владислав Селезньов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького