Як українцям зберегти кошти під час ймовірної гіперінфляції: Поради фахівців

Найвигідніші джерела пасивного доходу під час кризи.

Пасивний дохід – це доступний вид заробітку, який ніколи не втрачає актуальність. Особливо в умовах кризи. Можливостей для пасивного доходу нині вже існує чимало. Про найпопулярніші способи заробітку, а також їхню потенційну дохідність та основні ризики – розповідає 24 канал, передають Патріоти України.

Найпопулярніші види пасивного заробітку: плюси та мінуси

Одним за найнадійніших з видів інвестицій вважається нерухомість. Її можна здавати в оренду та отримувати непоганий щомісячний дохід¸ а у майбутньому ще й перепродати. Основний мінус цього виду інвестицій – необхідно мати чималий стартовий капітал.

Якщо у вас немає кругленької суми, то можна почати з банківського депозиту. Однак не на руку інвестору може зіграти інфляція, яка зневілює всю суму заробітку або ж банкрутство фінустанови.

Також можна інвестувати у стартап. На цьому можна заробити чимало, а стартовий капітал може бути різним. Водночас, якщо бізнес прогорить, то втратите все.

Інвестиції у фінансові ринки

Цей вид пасивного заробітку добре зарекомендував себе навіть в умовах кризи, як 2008 року, так і теперішньої, викликаної пандемією коронавірусу. Це підтверджує трейдер-аналітик Київської філії МАБТ Віктор Таран.

У порівнянні з банківськими депозитами і купівлею, наприклад, готівкової валюти, ви отримаєте набагато більш високу прибутковість. Це дозволить не тільки зберегти ваші заощадження в скрутні часи, а й примножити їх. Візьміть, наприклад, активи американської компанії Netflix. З середини березня до кінця червня вони зросли на 50%. Жоден банківський депозит не може похвалитися подібною прибутковістю,
– стверджує експерт.

Особливості інвестицій в дорогоцінні метали

За словами Віктора Тарана, якщо ви хочете інвестувати в актив з низьким рівнем ризику і невисокою прибутковістю, то вам підійдуть дорогоцінні метали, зокрема, золото.

Активи світових компаній: наскільки це вигідно

Активи світових компаній традиційно є більш прибутковим, і більш ризикованим інструментом для вкладення грошей. Ще одним прикладом можуть бути акції месенджера Slack, які зросли в два рази – з 16 доларів до 32 доларів упродовж березня-червня 2020 року.

У які компанії вигідно вкласти гроші під час кризи

  • До числа таких компаній можна зарахувати, наприклад, різні розважальні ресурси, такі як Netflix, і кошти, які надані сервіси для онлайн-комунікацій, наприклад Slack.
  • Не можна не відзначити перспективи медичних компаній. Активи таких гігантів, як Bayer або Johnson & Johnson продемонстрували хороше зростання.
  • Також особливу увагу варто звернути на компанії, які займаються розробкою вакцини від коронавірусу, наприклад, Moderna.

Як убезпечити свої інвестиції

Перше, що радить Віктор Таран, це розкласти кошти по великій кількості фінансових інструментів. Наприклад, можна частину коштів вкласти у валюту, частину – в активи зростаючих компаній, частину – в метали та енергоносії.

Професіонали називають це диверсифікацією активів. Диверсифікація дозволяє зробити ваш інвестиційний портфель більш стабільним, а ваші вкладення більш прибутковими,
– зазначив аналітик.

Також прислухайтеся до порад аналітиків ForexClub, які завжди можуть розповісти вам про те, як убезпечити себе від ризиків. Отже, як бачимо, навіть криза не завжди несе тільки збитки. Головне фахово підібрати активи та вчасно інвестувати у них!


Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...