Як уплив російського диктатора на фронт фактично знищує останні сили окупантів, - військовий експерт

Російський диктатор Володимир Путін у Великому Новгороді (Фото:Sputnik/Ilya Pitalev/Pool via REUTERS)Безпосередня залученість Володимира Путіна у прийнятті військових рішень окупантами позбавляє їхні сили останніх боєздатних ресурсів. Про це розповів в інтерв'ю Сергій Кузан, голова Українського центру безпеки та співпраці, передають Патріоти України.

— Давайте спробуємо спочатку усвідомити, що справді буде відбуватися і наскільки для нас загрозливою є та аматорська тепер уже російська армія? Є вже повідомлення, що деяких «мобіків» просто без всякої підготовки відправляють до тих частин, які вже є на території України. Я так розумію, що цього складу в них настільки не вистачає, що це вже настільки вони поспішають?

— Так, звичайно, дійсно поспішають. І тут вже мова навіть не про два-три тижні, а вже хоча б з прикордонних районів намагаються пошвидше перекинути цих мобілізованих, в яких є хоча б якась технічна спеціальність. Тому що в окремих підрозділах РФ, які зараз воюють і безпосередньо і на півдні, і на сході нашої держави, та і на донецькому напрямку вже некомплектність там доходить і до 70%.

І для того, щоб поповнити ці резерви, принаймні для того, щоб можна було доставляти вантажі, тобто нести чергування, розвантажати цей основний склад, звісно, що це критично окупаційні війська потребують хоч якогось поповнення. І наразі це поповнення є абсолютно неякісне, і це загалом призведе до зниження боєздатності конкретного підрозділу, де такий контингент збереться.

— Навіть американські аналітики не добирають якихось дипломатичних чи політкоректних слів [щодо мобілізації у РФ]. Водночас відзначається, що система досить налагоджена, щоб військові комісари та інші російські чиновники могли знаходити людей і відправляти їх в навчальні частини, а потім і на війну.

Вони роблять підсумок, що ця мобілізація не вплине на перебіг війни у 2022 році і, ймовірно, не матиме драматичного впливу на здатність Росії підтримувати нинішній рівень зусиль у 2023. Чи не надто оптимістично для нас українців зараз читати такі аналізи?

— Ні, звичайно, що Росія має свій мобілізаційний ресурс. І вона щороку мобілізує близько 130 тисяч тих, хто проходить строкову службу. І тому на ось цю хвилю для того, щоб ще раз набрати ось цих мобілізованих, в неї є організаційні спроможності. Як далі буде, яких людей набере і чи набере, і чи не зламається ця мобілізаційна машина, це є велике питання.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...