Як виглядає маєток та офіс в Іспанії родини одеського військкома, - журналістське розслідування (відео)

Мати одеського військкома Євгена Борисова володіє маєтком в Іспанії на 3 млн євро, а дружина - офісним приміщенням на головній вулиці Марбельї. Про це йдеться у розслідуванні УП "Батальйон Іспанія", передають Патріоти України.

За даними видання, родина очільника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисов наприкінці 2022 року придбала в Іспанії маєток вартістю понад 3 млн євро, який зареєстрували на матір Борисова. Дружина військкома, за даними з Мережі, стала власницею офісного приміщення на головній вулиці Марбельї. Також у власності родини військкома з'явився "Мерседес Гелендваген".

"Загальна вартість усього цього майна, придбаного під час повномасштабної війни, становить близько 4,5 млн євро", - йдеться в розслідуванні.

Згодом Борисова відсторонили від займаної посади, а ДБР відкрило провадження за фактом незаконного збагачення. "За інформацією джерел УП в ДБР, військовий комісар повідомив правоохоронцям, що маєток орендує компанія, в якій працює дружина", - сказав журналіст.

Проте, зазначили автори розслідування, витяги з іспанського реєстру свідчать, що маєток та офісні приміщення досі записано на родину Борисова.

Журналісти біля маєтку, який зареєстровано на матір одеського військкома, помітили чоловіка. Джерела видання повідомили, що ним є Ніколаєв Ігор Михайлович. Це рідний брат водія одеського військкомісара Борисова - Ніколаєва Михайла. "Брат цього хлопця не просто водій, а співробітник Одеського обласного ТЦК та СП", - додав автор розслідування.

Джерела журналістів у Держприкордонслужбі повідомили, що Ігор Ніколаєв отримав закордонний паспорт 2022 року, під час повномасштабного вторгнення. Та вже двічі залишав країну - на 4 місяці і на 5. "Хлопець виїхав з України до Іспанії як інвалід ІІІ групи. Для того, щоб їздити на авто матері військового комісара", - додав журналіст.

Борисов у коментарі журналістам заявив, що не володіє інформацією щодо придбання маєтків його родиною.

Подробиці скандалу

В Одесі військові командування "Південь" перевіряють скандальну інформацію про те, чи дійсно у керівника обласного ТЦК та СП Євгена Борисова є вілла в Іспанії вартістю 3 млн 950 тисяч євро та офіс за 2 млн євро. Про це повідомив екснардеп Ігор Мосійчук.

Мосійчук стверджує наступне: "Борисов на свою тещу придбав віллу в Марбельї. Увага, друзі: ціна вілли – 3 млн 950 тисяч євро". Крім цього, Мосійчук стверджує, що Борисов придбав та оформив на свою дружину в цьому ж місті офіс вартістю до 2 млн євро.

Наталія Гуменюк зазначила, що здійснюється перевірка за цим фактом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...