Як живе зараз футболіст-зрадник Анатолій Тимощук

Анатолій Тимощук – колишній капітан збірної України та півзахисник "Шахтаря". Уродженець Луцька зрадив рідну країну заради великих заробітків, які обіцяв Кремль. Проросійський футболіст живе в Росії, працює асистентом головного тренера санкт-петербурзького ФК і не засуджує російську агресію в Україні, повідомляють Патріоти України.

Тимощук переїхав до РФ ще у 2007 році, коли перейшов із донецького "Шахтаря" до російського "Зеніту", який заплатив на той момент рекордний трансфер - 20 млн доларів. У 2017-му спортсмен-зрадник увійшов до тренерського штабу цього пітерського футбольного клубу, спонсором якого є "Газпром".

З початком повномасштабної війни, на відміну від інших українських гравців і тренерів (зокрема Ярослава Ракицького та Андрія Вороніна), він не звільнився з посади і не залишив Росію. Тимощук продовжив працювати в країні-агресорці та заробляти криваві рублі.

У березні 2022 року українська асоціація футболу позбавила Тимощука тренерської ліцензії, всіх державних нагород, національних футбольних титулів (чемпіона України, володаря Кубка та Суперкубку) та виключила з офіційного реєстру гравців збірних команд.

Луцька міська рада позбавила зрадника звання почесного громадянина міста, а в музеї футболу у Буковелі прибрали пам'ятні речі Анатолія Тимощука. З січня 2023 року футболіст-зрадник знаходиться під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

У 2023 році Тимощук грав у "матчі легенд" в Росії з іншим українським футболістом-зрадником Олександром Співаком, уродженцем Маріуполя.

Нещодавно у російських ЗМІ почали писати, що Анатолій Тимощук залишив Санкт-Петербург і має намір працювати за межами РФ. Однак ця інформація не відповідає дійсності. Нині зрадник залишається в Росії та продовжує працювати помічником головного тренера пітерського футбольного клубу Сергія Семака.

У січні 2024 року футболіста бачили на матчі російських команд у Льодовому палаці. Також інформацію про виїзд Тимощука з країни-терористки спростував голова правління "Зеніту" Олександр Медведєв. "Тимощук залишив Зеніт та Росію? Не несіть нісенітниці", - заявив він.

Також чутки про його виїзд з РФ спростувала колишня дружина Тимощука і мати двох його доньок Надія Навроцька, яка разом з дітьми живе у Німеччині. Жінка додала, що її "екс" їздить на відпочинок і чудово пересувається світом, і в Росії його ніхто не тримає.

"Умовно не тримає. Але Тимощук не виїде назавжди з Росії по декільком причинам. Бо, по-перше, куди йому виїхати? В Європу? Але тут є закони і вже не можна буде жити так, як Тимощук звик і так, як йому хочеться. Включаючи момент, що йому доведеться платити аліменти дітям. А в Росії можна сховатися, не платити. По-друге, для чого йому виїжджати? Йому в Росії платять величезну зарплату за незрозумілу роботу. Чому багато платять? Питання логічне. Тому що він потрібен Росії… Що він там ще робить? Живе з жінкою, старшою за нього і яка має двох дітей вже повнолітніх. Хлопця, якому більше 20 років, Анатолій відмазує від армії", - сказала Навроцька.

Також жінка розповіла, що Тимощук практично не спілкується з дітьми, яким зараз 13 та 14 років. За її словами, він не бачив доньок з 2017 чи 2018 року, хоча може телефонувати їм двічі на тиждень за рішенням суду.

"Він же хотів у мене забрати їх взагалі. По-російській схемі своїй. Він нібито пройшов тести в якогось психолога у дні, коли Тимощука навіть в Росії не було. Потім приїжджав сюди і казав: я нормальний, а її треба перевірити… В Німеччині таке не пройде, це не Росія. Мене ніяких прав не позбавили, але йому встановили цей режим спілкування з дітьми — дзвінки два рази в тиждень. Хоча до цього в нього не було режиму ніякого, спілкуйся скільки хочеш", - зазначила вона.

Надія додала, що Тимощук майже не дзвонить дівчаткам, рідко вітає з днем народження та постійно дурить. "Каже: я вам куплю айпад, а вони просто вже сміються з нього. Якось, коли війна почалася, то вони питали за кого він. А Тимощук казав, що він не за Росію. Він їм набреше, що небудь і все, - розповідала колишня дружина зрадника. - Мені здається, він за три рубля маму рідну продасть. Йому зараз комфортно там. Він буде використаний Росією пізніше, а він не розуміє чи неусвідомлює цього. Або йому пофіг".

Сам Тимощук, коментуючи сайту фанатського руху "Зеніту" війну в Україні, яку називає "СВО", заявив, що "не все так однозначно", писали "Волинські новини". "Те, що я мовчу про "СВО", не говорить про те, що я підтримую її чи ні. У кожного є своя позиція, моя – у тому, що не все так однозначно, тому я намагаюся про це не говорити", - заявив Тимощук.

Зрадник додав, що не відчуває різниці між українцями та росіянами, і повертатися в Україну поки не планує. "Чи збираюся я повертатися в Україну після завершення війни? Поки що таких планів у мене немає. Подивимося, як буде в майбутньому. У Росії я вже живу багато років, діти тут ходять до школи. Я не бачу різниці між народами України та Росії. У нас у всіх однакове мислення та менталітет. "Зеніт" - мій дім, і я не збираюся звідси їхати. Поки мене все влаштовує", - заявляв Тимощук у грудні 2022 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...