Як ЗСУ дурять окупантів за допомогою надувних танків і М777 (фото)

Українська армія повсюдно використовує манекени замість справжньої західної техніки, щоб обманювати російських окупантів. Втім, це не новина, оскільки до подібних трюків вдавалися ще в Першу світову. Про це пише The Economist, передають Патріоти України.

Журналісти, посилаючись на коментар радника МВС України Антона Геращенка, відзначають, що ці моделі з супутника або дрона дуже важко відрізнити від справжньої зброї.

Українці дійшли до таких рішень ще в 2014-му, коли тільки почалася війна з Росією, зазначив представник "Повернись живим" Андрій Римарук. Щоправда, тоді якість підробок бажала кращого.

З 2018 року "Повернись живим" працює над створенням надувних прототипів, які до повномасштабного вторгнення РФ використовувалися на військових навчаннях. Зауважується, що надувні моделі легші (зокрема у транспортуванні), ніж дерев'яні прототипи. "Зброю" з нейлону можна навіть перенести в рюкзаку і за 10 хвилин розгорнути за допомогою повітродувки.

Практично будь-яку військову техніку можна відтворити в надувному вигляді - танки, польова артилерія, міномети, кулемети з гнучкими відбивачами для імітації тепла. У "танкових гарматах" як опору використовують алюмінієві труби. Виробляє українські "мишоловки" для РФ чеська Inflatech. Фахівці відзначили, що попит на маскування від ЗСУ збільшився на 30% з початку війни.

В Україні ж покращують такі манекени, наприклад, щоб зброя випромінювала достовірний сигнал радара, але поки технологію тримають в секреті. Надувна артилерія ЗСУ, наприклад копії М777, насамперед спрямовані на заманювання російських БПЛА "Ланцет".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Крынки… Острова окрашиваются… - Злий Одесит

середа, 8 травень 2024, 5:00

У командования группы войск «Днепр», пока ещё генерала Теплинского, возникает дилемма на уровне суицидального пата, а именно, что делать в ситуации, когда «верховный» назвал белое – чёрным, а ты уже второй месяц должен делать вид, что это так, когда да...