Якби не було наступу ЗСУ, то за місяць ми б уже мали тиск на нас стосовно капітуляції, - український дипломат

Український контрнаступ припинив обговорення можливого перемир'я між Україною та Росією на Заході. Про це в ефірі Еспресо сказав дипломат Валерій Чалий, передають Патріоти України.

"Блискуче, що наступ ЗСУ почався зараз. Настрої міжнародні були вже приблизно такі - лінія фронту коливається біля одних й тих населених пунктів, сили вже рівні, Росія не може просуватися чи українці не дають і це може тривати вічно. Питання так званого миру - перемир'я чи замороження на теперішній стадії пішло в тіньові розмови, в серйозні кабінети. Якби не було цього наступу, то за місяць ми б уже мали такий тиск на Україну стосовно капітуляції, бо пауза призвела б до ще більших проблем у війні з РФ", - розповів він.

На думку дипломата, зараз це коло розірване. "ЗМІ закордонні та дуже багато політиків говорять про українські успіхи та перемогу. Це величезний вплив. Це було дуже вчасно, дуже чітко і дуже допомогло для подальших рішень цих урядів. Я не здивуюсь, якщо ми найближчим часом отримаємо МіГ-29 і це буде заслуга ЗСУ", - підсумував Чалий.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...