"Якби не наполягання царя, то Бородинської битви не сталося б": Що приховують московські історики - журналіст

"Дещо з історії московської брехні. Знаменита битва під Бородіно, яка відбулася 7 вересня 1812 року", - пише журналіст Павло Бондаренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Голі факти:

- у Наполеона 130 тисяч військ, у Кутузова - понад 155 тисяч;

- у Наполеона 587 гармат, у Кутузова - 624 гармати;

- Наполеон наступає, Кутузов обороняється, набудувавши редутів, флешів та інших оборонних позицій;

- Наполеон на чужій території, Кутузов на своїй.

В результаті битви російська армія, понісши страшні втрати й залишившись зовсім без резервів, здійснила "зворотній наступ". Втрати французів - 6 562 убитими й 21 450 пораненими. Втрати росіян - до 40 000 убитими і пораненими. Точну кількість їхніх безповоротних втрат назвати неможливо - московські генерали ніколи їх не рахували.

Московська пропаганда ненав`язливо подає все так, нібито битва відбулася ледь не на околиці москви. Насправді то сталося у 125 кілометрах. Навіть зараз це солідна відстань . І багато генералів російської армії наполягали на тому, щоб, підтягнувши резерви, дати ще один бій. Кутузов відмовив.

Справа в тім, що цей старий потворний одноокий жирний педофіл до діареї жахався Наполеона. Якби не наполягання царя, котрий був розлючений тим, що Кутузов бігає від Наполеона, мов заєць, і Бородинської битви не сталося б. Для втечі і залишення москви Кутузов знайшов виправдання: мовляв, треба зберегти армію. Якщо подумати, виправдання дивне: ти визнаєш, що програв би й другу битву?

Але навіть брехливі московські історики не можуть заперечити той факт, що поле бою залишилося за французами; що російська армія понесла скажені втрати; що довелося залишити москву. І тоді агітатори вигадали от що.

Хоч французі і перемогли, але насправді перемогли росіяни. То була "моральна" перемога. Угу. Здача москви - моральна перемога. Це типове словоблуддя. Ще один фокус: заниження власних сил та завищення сил противника і применшення власних втрат та завищення втрат противника. Це давня традиція московської пропаганди.

Ну, і третє: пишне святкування своєї поразки. На Бородинському полі побудували помпезний меморіальний комплекс, де все спрямоване на підкреслення "доблесті російського війська" та московської "величі". Бо якщо так пишно щорічно святкують - то про яку поразку можна говорити, еге ж?

Тут московські історики-пропагандисті не вигадали нічого свого. Вони взяли приклад з сербських колег. Там теж щорічно святкують страшну поразку від турків на Косовому полі як перемогу. "Відовдан" - сербське національне свято. А перемогу турок сербські (і російські) пропагандисти беруть в лапки.

І да. Так само, як і росіяни, серби (не всі поголовно, звісно) традиційно вирізняються непомірним шовінізмом, ксенофобією та імперськими замашками. Дехто з них ніяк не може забути про "Велику Сербію". І з нинішньою москвою щиро дружать. "Совпадение? Не думаю"(с)".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи пов'язані вимкнення світла і звільнення Кудрицького - Сергій Фурса

неділя, 8 вересень 2024, 19:15

"Оце диво. Звільнили Кудрицького, голову Укренерго, — і немає відключень світла. Принаймні в неділю. Тут можливі два варіанти", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:....

«Ніхто не хотів відступати». Огляд ситуації на фронті Костянтина Машовця

неділя, 8 вересень 2024, 19:00

Огляд ситуації на фронті Костянтина Машовця. Джерело