Якби Україна прислухалася до порад американців, її бойову міць стерли б за дні, - WSJ

Наступ Збройних сил України досяг переломної точки. Для розвинення успіху Києву потрібні не безкоштовні оцінки і поради щодо просування, а зброя і боєприпаси. Про це у своїй авторській колоніці для WSJ написав президент Йорктаунського інституту, колишній офіцер військового флоту та функціонер Пентагону Сет Кропсі, передають Патріоти України.

"Наступ України досяг переломної точки. Військові лінії Росії розірвуться, якщо дати достатньо часу. Але для цього потрібна більша військова підтримка з боку США. Якщо Київ хоче досягти успіху, Вашингтон повинен постачати йому важливу зброю та боєприпаси, а не безкоштовні військові оцінки", – йдеться у матеріалі.

Кропсі наголосив, що професійний аналіз зусиль України є дефіцитним через брак досвіду. Американські та російські військові припинили ретельний аналіз бойових дій ще після розпаду СРСР, оскільки "їм не вистачало досвідчених супротивників, з якими можна було б порівняти себе".

"Поточна думка серед американських воєначальників, що українці повинні зосередитися на одному вирішальному місті в Запорізькій області, так само є нісенітницею, враховуючи, що ворог має потужні лінії оборони та мобільні резерви, і жодна сторона не може отримати контроль у повітрі", – зауважив екс-офіцер військового флоту.

Він додав, що спроба прориву без маніпуляції російськими силами була б катастрофічною, "незалежно від того, скільки закликів Заходу вимагали удару в американському стилі".

"Якби Україна прислухалася до порад американців через Washington Post і New York Times, вона б насадила півдюжини бригад на потужну російську оборону, дозволила б Росії зосередити власні резерви, і її бойова міць була б стерта за кілька днів", – констатував Сет Кропсі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...