Якщо дотиснемо Білий дім: Світан назвав ключ до перемоги у війні вже до кінця цього року

Україна вже до кінця цього року може перемогти у війні проти російських окупантів, якщо отримає винищувачі F-16 вже в жовтні. Про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан, коментуючи новину про те, що Сполучені Штати Америки нарешті дали формальну згоду на навчання українських пілотів на цих літаках у низці європейських країн, передають Патріоти України.

"Швидше за все, це буде ескадрилья. У ескадрильї 12 літаків, 12 льотчиків. Навчання займе близько трьох місяців. Реально літаки можуть з'явитися в жовтні, якщо ми всі разом дотиснемо Білий дім, а його можна дотиснути, тому що у Білого дому попереду вибори (президента США – УНІАН) і громадська думка дуже сильно впливає на прийняття рішень. З авіацією ми можемо закінчити війну в цьому році, досі це вікно можливостей відкрито", - сказав він.

За словами Світана, отримання американських винищувачів не тільки дасть перевагу на полі бою, а й суттєво зменшити українські втрати.

"Якщо в жовтні з'являться F-16, хоча б одна бригада, це три ескадрильї, або дві бригади по дві ескадрильї, хоча б півсотні літаків, це кардинально змінить тип бойових дій на лінії фронту, причому незалежно від погодних умов. Ми не будемо залежати від грози дощу тощо. З авіацією все набагато простіше і швидше, ми зменшимо втрати в десять разів точно. І трьох місяців-жовтень, листопад і грудень – нам вистачить, щоб вийти на держкордон", - сказав він.

У той же час, зазначив експерт, якщо Україна отримає F-16 в березні 2024 року, то точно буде літня військова кампанія, яка буде проходити в такому режимі, як зараз. Також Світан вказав, що для швидкого завершення війни Україні потрібні не тільки F-16, а й далекобійні ракети ATACMS.

"Як безпілотники працюють по мосту, так само будуть працювати ATACMS. У Криму 150 стаціонарних військових об'єктів. По лінії фронту близько 250-300 стаціонарних військових об'єктів. Нам треба як мінімум близько 1000 ракет типу ATACMS, щоб відпрацювати ці військові об'єкти на великих відстанях. Тієї кількості ракет Storm Shadow і SCALP, які нам передали, недостатньо для знищення всіх ланцюжків поставок військової продукції на лінію фронту", - сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...