Якщо дивитися лише 5 хвилин, то можна померти за 2 дні: В Україні розташований найнебезпечніший об'єкт у світі

Це може здатися надприродним, але є один цілком реальний предмет, настільки смертоносний, що навіть погляд на нього може вбити. І цей предмет знаходиться в Україні. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Ця смертоносна річ отримала назву "Чорнобильська слонова нога". Вона являє собою шматок застиглої лавоподібної маси шириною 2 метри, яка утворився з розплавленого ядра Чорнобильського ядерного реактора. Це продукт розкаленого уранового пального, яке почало плавитися всередині активної зони пошкодженого реактора. "Лише 300 секунд у кімнаті з так званою "слоновою ногою" залишать вам лише два дні життя", – зазначають у виданні.

Через інтенсивне випромінювання було зроблено лише кілька фотографій "слонячої ноги". Навіть зараз, майже через 40 років після вибуху, входити в кімнату з цим предметом може бути смертельно небезпечним, і загроза може зберігатися протягом століть.

У 1986 році "слоняча нога" випромінювала 10 000 рентгенів (міра радіації) на годину – приблизно в 1000 разів більше, ніж доза, необхідна для розвитку раку.

Через 30 секунд перебування поряд з нею з′являється втома і запаморочення на цілий тиждень. Через 2 хвилини – крововилив в клітинах тіла, а через 4 хвилини почнеться блювота, діарея та лихоманка. За 5 хвилин можна отримати смертельну дозу радіаційного опромінення, яка майже напевно завершиться смертю через дві доби.

Хоча ядерний матеріал повільно охолоджується, він, ймовірно, залишатиметься небезпечним ще багато років. Лише через десять років після аварії, за допомогою більш сучасної техніки та засобів захисту, фахівці змогли опуститися всередину реактора і зробити перші знімки. На цій фотографії, зробленій 10 років потому, випромінювання все ще настільки високе, що заважало проявленню плівки. На ній зображений Артур Корнєєв – заступник директора об'єкту "Укриття" на Чорнобильській АЕС.

Корнєєв, швидше за все, відвідував це приміщення частіше, ніж будь-хто інший, так що зазнав, мабуть, максимальної дози радіації. За даними з відкритих джерел, Корнєєв помер 2022 року у 73-річному віці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Штучний інтелект творитиме дива на полі бою: Україна розробляє автономний "рій дронів", котрий діятеме злагоджено між собою наче бджоли - The Times

неділя, 23 червень 2024, 22:10

Новітні розробки зможуть під час бою "розмовляти" один з одним і битися "роєм", як команда. Українські розробники створюють безпілотники, що можуть під час бою "розмовляти" один з одним і битися "роєм", як команда. Про це заявив один із київських розро...

Оцінка останніх подій на Торецькому напрямку... - Костянтин Машовець

неділя, 23 червень 2024, 21:35

1. Отже, спочатку по ситуації, які мені відома на даний час... Протягом крайніх кількох діб, передові підрозділи противника на Торецькому напрямку перейшли до активних (наступальних) дій у тактичній зоні й спромоглися досягнути деяких позитивних для се...