Якщо Ізраїль наважиться, то може відповісти Ірану так, що той довго буде відходити: Експерт озвучив прогноз

Вадим Поліщук, історик, ізраїльський політичний оглядач, зазначив, що Ізраїль має всі можливості зробити боляче Ірану, як у військовій галузі, так і в економічній. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Щодо можливої реакції Ізраїлю на надання іранських балістичних ракет Росії, може бути єдине сподівання, що Іран зробить якусь помилку, якою в першу чергу скористається Ізраїль. Хоча американці так само могли зробити Ірану боляче, але, починаючи з адміністрації Обами, вони дуже обережно ставляться до Ірану, намагаються якось домовитися. Тегеран такою ситуацією постійно користується, нахабніє, завдає ударів по американських базах в Іраку через свої проксі, влаштовує безлад у Червоному морі через хуситів і таке інше. В Ізраїля є всі можливості зробити боляче Ірану, як у військовій галузі, так і в економічній", - зауважив політичний оглядач.

За його словами, в Ізраїля зараз є вікно можливостей, коли в США змінюється адміністрація. Якщо Ізраїль наважиться, то може відповісти Ірану так, що той довго буде відходити.

"Ізраїль вчинив дуже сміливі атаки на іранського генерала в Сирії та вбивство Ісмаїла Ханії у Тегерані. Зараз триває операція в Сирії, яка кілька днів тому почалася, коли ізраїльські спецзагони висадилися на секретній сирійській базі та захопили кілька іранських офіцерів. Ця база була зачищена та підірвана. На відповідь з боку Ірану Ізраїль готовий. На сьогодні Ізраїль технологічно переважає, тому може опустити Іран у кам'яну добу. У Тегерані це розуміють, тому граються в ігри, не переходячи "червоні лінії", щоб і завдати шкоди Ізраїлю, і не наражатися на жорстку відповідь", - пояснив Вадим Поліщук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Нептун" вже на півдорозі до Storm Shadow:. Своїх ATACMS у нас ще немає. Але вибачте, ми держава, яка виробляла "Сатану" - експерт про ракетну програму українського ВПК

неділя, 15 вересень 2024, 23:25

"У оборонній справі не можна покладатися на глобалізацію. В оборонній справі не можна покладатися на те, що ти винесеш виробництво кудись, комплектуючі купиш в одній країні, збереш в третій. Оборонка має бути своя. Єдиний шанс бути дійсно захищеним – ц...

Огляд карти бойових дій за тиждень - Злий Одесит

неділя, 15 вересень 2024, 22:55

Сьогодні 15 вересня. Триває 935 доба оборони України проти російської навали. Гойдалки в районі Нью-Йорку, небезпека для Вугледару, оборона Торецька, Покровсько-Кураховский напрямок - росіяни намагаються одним пострілом вбити двох зайців, Селидове трим...