Якщо хочеться опустити руки – відкладіть на три тижні, - військовий аналітик

"Назустріч трудовому тижню. У різних науках (біологія, медицина, низка соціальних дисциплін) використовують термін "сенсибілізація". Нюанси відрізняються, але суть приблизно однакова – це стан підвищеної чутливості до тих чи інших подразників. Ми перебуваємо у фазі підвищеної чутливості до поганих новин. Свідомість відсікає добрі й нейтральні події, усе перетворюється на один клубок, який формує відчуття безвиході й неминучої катастрофи", - пише військовий аналітик Олексій Копитько на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Росіяни проробляють колосальну роботу, щоб вводити українське суспільство в цей стан і утримувати його там максимально довго. Щоб ми розвалилися.

Це самопідтримувана історія, де більшості шкоди ми завдаємо собі самі. Наприклад, ЗМІ наввипередки поширюють усілякі жахи, хтось починає – інші підхоплюють і доводять до абсурду. Тому що в такій ситуації трафік одержує максимально жахлива стрічка, а будь-хто, хто заходить із позитивом, втрачає – і аудиторію, і гроші.

Усі проблеми – на видноті. Дурниць – навалом. Якщо їх грамотно вибудувати, емоційно оформити і штовхнути – може початися ланцюгова реакція, розкладання.

Апелювати в такій ситуації до свідомості складно, але треба.

Дивимося приклад "Рамштайну".

До виборів у США – три тижні. Я ще кілька тижнів тому писав: у період, що залишився до голосування, нічого реалізувати не можна. Пообіцяти – можна, а реалізувати до виборів – ні. Тому слів і "сигналів" ще може бути мільйон, але вага їхня вкрай мала.

"Рамштайн" – важливий захід. "Рамштайн" на найвищому рівні – безпрецедентний. Збирати його в такому форматі має сенс лише заради політичних заяв, які потім (після виборів) ще доведеться закріпити і втілити.

Вашингтонські бойові листки повідомляли, що "Рамштайн" на найвищому рівні готували заради якоїсь заяви щодо НАТО. Я зазначив, що це дивне місце, Брюссель набагато краще підійшов би.

Якби партнери погоджували якусь сильну заяву щодо НАТО, то вони без зусиль знайшли б спосіб її оголосити. Отже, нічого сильного поки не погодили. Або вирішили не оголошувати, тому що це може не сподобатися частині американських виборців.

З одного боку, це погано, бо сигналізує про відсутність прогресу. З іншого – не дуже. Тому що слабку заяву всі справедливо розцінили б як зраду й ганьбу. Вона б примножила розчарування. Із третього боку, політична заява, яку можна обнулити за три тижні, – спірне досягнення. Краще нехай вона прозвучить 7 листопада.

Тож. Радіти нема чому, але й драми особливої немає. Ніхто нас не кинув.

Нічого радикально нового й великого, щоб вплинути на фронт, до виборів в Україну доправити технічно неможливо. Якийсь потік прямує й зараз, він буде у фоновому режимі й без "Рамштайну" прямувати.

Значення має не те, що учасники виборів заявлять до них. А те, у якому стані ми увійдемо в листопад. Якою буде реальна ситуація на фронті, у тилу, у політикумі, в економіці тощо. Посилитися за короткий строк ми не зможемо. А ось послабнути через внутрішні гойдалки – легко.

Росіяни спробують у будь-який спосіб у жовтні домогтися обвалу. 10 днів перед виборами у США будуть кульмінацією. Психологічне накачування – один з інструментів.

Тому завдання на найближчі тижні – не переповнюватися жахливими новинами (які напевно будуть), а зберігати максимальну концентрацію на доступній участі в обороні. Гасити підвищену чутливість тим, що конкретно на вас краще діє.

Якщо дуже хочеться все й усіх лаяти, опустити руки – відкладіть це на три тижні. Це не означає, що за три тижні війна закінчиться. Не закінчиться. Але це означає, що ворог не дістане шансу з нашою допомогою вплинути на найважливіше рішення в найгірший для нас бік. А там буде новий день".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Масове талановите відволікання уваги суспільства створює ілюзію, ніби на проблеми можна не зважати": Павленко пояснив, шо українці "проспали" за рейдами ТЦК

понеділок, 14 жовтень 2024, 16:55

"Масове талановите відволікання уваги суспільства створює ілюзію, ніби на проблеми можна не зважати. Люди ж зайняті. Люди дивляться серіал Знаєте, що найбільше тривожить у новинах про рейд ТЦК на концерт "Океану Ельзи", а найбільше — в реакції на них?"...

"Столичний орк коштує вище": Росіяни вже скуповують останнє, найдорожче "гарматне м’ясо" - у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі, - Дикий

понеділок, 14 жовтень 2024, 16:04

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий розповів, що Росія вже скуповує найдорожчий резерв «гарматного м’яса» у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі, передають Патріоти України. «Те, що ми зараз спостерігаємо, ...