Якщо "морда не трісне": ​"Путін спробує анексувати частину казахстанської землі", - Гозман про війська РФ у Казахстані

Політолог Леонід Гозман вважає, що російські війська можуть надовго затриматись у Казахстані. Президент Росії Володимир Путін використовує поточну ситуацію з протестами у Казахстані для введення російських військ до цієї республіки, щоб потім спробувати анексувати частину казахстанської землі. Таку думку озвучив російський опозиціонер Леонід Гозман в етері телеканалу "Україна 24", зазначають Патріоти України.

"Зрозуміло, що наше керівництво використовує цю ситуацію, на жаль, для введення своїх військ туди. Я боюся, це надовго, бо ймовірно, що Володимир Путін далі скаже: потрібно захищати росіян, які живуть у північних районах Казахстану, і так далі. Це буде спроба анексії частини казахстанської землі", – сказав політик.

При цьому експерт не впевнений, що господар Кремля зможе втілити свій план у життя, оскільки у Казахстані російських військових не вдасться замаскувати під місцевих силовиків.

"Вони не говорять казахською, вони чужі. Не виключено, що результатом цієї авантюри буде згуртування казахського народу проти нас і буде перехід, відкритий чи таємний, казахстанських силовиків на бік опору", – зазначив співрозмовник.

Гозман назвав рішення президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва про звернення за допомогою до ОДКБ "зрадою батьківщини", оскільки за статутом цієї організації допомога можлива лише у разі зовнішньої агресії щодо учасників об'єднання. У цьому випадку йдеться про внутрішній конфлікт.

Нагадаємо, Токаєв назвав події у Казахстані "актом зовнішньої агресії" та звернувся до ОДКБ із проханням ввести у республіку "миротворчу місію". Рада колективної безпеки ОДКБ погодилася направити до Казахстану контингент чисельністю понад 3 000 осіб. В організації повідомили, що "миротворці" візьмуть під охорону стратегічні об'єкти у республіці.

Тим часом лідер думської партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов закликав залишити сили ОДКБ у Казахстані на постійній основі. За його словами, контингент може стати "базою для захисту російськомовного населення".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...