"Якщо Росія все ж влізе в конфлікт у Казахстані, то це стане для неї надмірним викликом. Не потягне вона", - Голобуцький

"І ще трошки щодо Казахстану зараз. Схоже, казахські еліти просто загрались. При тому до такої міри, що сьогодні складно визначити навіть не хто над ким бере гору – а просто хто там за кого", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Бо факти абсурдні: на протести вийшли 3-5-7 тисяч казахів – за населення у 18 мільйонів це можна назвати хіба «масовим пікетом», а не «масовими протестами»; але на тлі цього силовики (контрольовані Назарбаєвим теоретично) залишають столицю; силовики вступають в бої з якимись «бойовиками» (чиїми?) і несуть значні втрати; силовики повертаються вночі до столиці; вулицями їздять бойові машини – але триває мародерка; 45 бойовиків? протестувальників? захопили аеропорт – силовики його відбили, але ціною 2-х вбитих; на руках протестувальників купа зброї – але при тому жодних боїв, сама мародерка, і відео вбитих (снайперами? кульові отвори в лобах і грудях) тільки цивільних, при тому у невеликій кількості відносно ступеню озброєності всіх...
Якщо це спроба сколупнути клан Назарбаєва – то чому відійшли контрольовані ним силовики? Якщо протести організував Токаєв як привід прибрати Назарбаєва – то чиї тоді «озброєні організовані банди»? Якщо це «західний/ турецький слід для знесення Назарбаєва і підготовані за кордоном бойовики» - то як сюди вписується звернення по військову допомогу до ОДКБ? Якщо є підстави для версії «силовикам, що здебільшого отримали освіту за кордоном, подзвонили колеги з Туреччини, щоб вони сиділи тихо, поки зносять Назарбаєва, і все буде добре» - то з якої причини їм вступати в бої зі збройними законам и, нібито теж «підготованими за кордоном»?
Для нас важливий тут тільки один аспект: якщо Росія все ж влізе в цей конфлікт, як закликають її пропагандисти, то це стане для неї надмірним викликом. Ну не потягне вона на тому ж рівні ескалації таку кількість конфліктів на кордонах: Україна, контроль Білорусі, Карабах, контроль окупованих грузинських територій, тепер ще й Казахстан... А ще ж є Сирія. І не тільки Сирія.
Ресурси російського бюджету розподіляються дедалі тоншим шаром, ризики стають дедалі більшими. Передусім ризики, пов’язані з безпосереднім втручанням НАТО. Адже Білий дім вже продемонстрував, що не бачить причин предметно говорити з Росією щодо її абсурдного ультиматуму. В США теж вміють обраховувати витрати ресурсів РФ на війни і вплив.
І наскільки би цинічно це не звучало, для нас добре все, що зменшує ресурси РФ, котрі вона може дозволити собі витратити на війну з Україною. Навіть якщо для Казахстану це означатиме нову окупацію".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...