"Якщо Росія введе війська в Казахстан, буде повторення Празької весни 1968-го", - політолог Таран

"Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав держави Організації Договору про колективну безпеку ввести в країну війська, щоб вони допомогли йому розправитись із громадянами, які повстали", - пише політолог Віктор Таран на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Дивлячись на ці події, мені не зрозуміло, який зараз рік – 2022 чи 1968? Поясню детальніше.

Якщо росіяни з союзниками з Білорусі та, наприклад, Вірменії введуть війська і почнуть танками "давити протести" – це буде повторення Празької весни 1968-го. Тоді країни-члени Варшавського договору потопили в крові мирні протести чехів.

Так само, як зробили це восени 1956-го у Будапешті чи влітку 1953-го у НДР.

І всюди розправу з мирними протестувальниками очолювали росіяни.

І ми зможемо на власні очі побачити, яким кривавим монстром був свого часу СРСР.

Різниці між країнами Варшавського договору та ОДКБ нема. Тоді і зараз авторитарні лідери цих країн за допомогою Росії борються проти власного народу.

Добре, що ми встигли вирватись із цієї пастки.

До речі, якщо росіяни почнуть вводити війська до Казахстану, це різко знизить напругу на україно-російському кордоні. Адже вони будуть вимушені перекинути ті війська, які стоять біля нас. І наші шанси вистояти різко зростають".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...