Якщо Україна програє війну, винним у підручниках назвуть Джонсона, - американський політик

Якщо Сполучені Штати не нададуть Україні допомогу і вона програє війну, винним у цьому буде спікер Палати представників Майк Джонсон. Таку заяву зробив колишній конгресмен Адам Кінзінгер, передають Патріоти України з посиланням на The Hill.

"Тепер він повинен подумати про свою совість, тому що я маю вам сказати, що якщо Україна програє цю боротьбу, він стане тим хлопцем в підручниках історії, які пишуть про те, чому Україна програла цю боротьбу. Вони не обов’язково скажуть, що це він протягнув допомогу, але це той, хто міг зробити щось, що б змінило ситуацію. Треба визнати той факт, що це не ми допомагаємо Україні. Україна допомагає нам, борючись за захист від одного з наших головних конкурентів і, відверто кажучи, ворогів у цьому світі", – сказав Кінзінгер в інтерв’ю CNN.

Як зазначає The Hill, цього тижня Палата повертається до роботи після двотижневої перерви. Джонсон пообіцяв подати певний варіант допомоги Україні після повернення до Конгресу, але він не уточнив, як він планує це зробити.

Перед тим, як Палата представників пішла на канікули, республіканка Марджорі Тейлор Грін подала клопотання про звільнення спікера, що стало загрозою для посади Джонсона. На думку Кінзінгера, ймовірність успішної спроби усунути спікера є маленькою. Він закликав Джонсона укласти угоду з демократами щодо допомоги Україні.

"Він виживе. Я б поставив на те, що він буде спікером наприкінці цього терміну. Тепер він або виживе, піддавшись, відверто кажучи, тероризму Марджорі Тейлор Грін – щоразу, коли щось захочеться зробити, вона буде тримати цю загрозу над його головою – або він зможе вижити, уклавши угоду з демократами", – каже колишній конгресмен.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на реакцію диктатора?: Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...

У супроводі двох поліцейських: Влад Яма здивував несподіваною заявою про своє "повернення" (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:28

Танцівник і хореограф Влад Яма, який від початку повномасштабної війни виїхав до США і більше не повертався в Україну, здивував несподіваною заявою про своє «повернення». Він опублікував у сторіс в Instagram знімок, на якому зображений біля поліцейсько...