Якщо ваша половинка не сантехнік: Чи можна кидати туалетний папір в унітаз, виливати суп та деякі інші відходи

Не всі господині знають, чи можна виливати кавову гущу в унітаз, окріп, суп та інші продукти.

Напевно в громадських місцях ви бачили повідомлення з проханням не зливати в унітаз туалетний папір та інші речі. Але чи знали ви, що це не просто примха, а тому є вагома причина?

Чому не можна зливати їжу в унітаз

Деякі продукти залишають розводи і бруд на унітазі, що призводить до засмічень. Особливо небезпечними для унітазу є продукти, які розбухають у воді - листя заварки, рис, макарони.

На питання про те, чи можна виливати суп в унітаз, відповідь однозначна - не можна. Надлишок їжі в стічних водах викликає гниття і навіть порушує роботу каналізаційних очисних споруд. Особливо, якщо в супі були великі шматки м'яса. Є ризик, що через засмічення може піднятися вода і всі відходи, які раніше були в трубах.

Чи можна виливати гарячу воду в унітаз - список заборонених рідин

Багато господинь задаються питанням, чи можна виливати кавову гущу в унітаз або інші залишки продуктів харчування. Відповідь експертів на це однозначна - деякі рідини категорично заборонено утилізувати таким чином. До них відносяться:

  • Кавова гуща. Вона шкодить сантехнічним трубам, вони швидко забиваються і зношуються. Особливо небезпечною кавова гуща є для чавунних труб.
  • Розчинник. Сантехніки не радять цього робити, бо знову ж таки може пошкодитися емаль.
  • Масло. Цей жир осідає на стінках, з часом накопичується, що звужує просвіт і призводить до засмічень.
  • Туалетний папір. Виробники роблять туалетний папір з різних матеріалів. Але не всі вони навіть наполовину розчиняються у воді, тому існує високий ризик того, що заб'ється каналізація. Справитися поодинці з проблемою буде складно, доведеться викликати сантехніка і платити немаленьку суму, щоб усунути засмічення.
  • Окріп. Експерти не радять цього робити, оскільки ви можете пошкодити емаль. Зливаючи гарячу воду в унітаз, а потім холодну, емаль різко розшириться, а потім зменшиться в обсязі, що спровокує тріщини. В результаті вам доведеться міняти унітаз.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обдиралівка з електроосвітленням

субота, 18 травень 2024, 7:49

Відверто з болем. Якби мене хтось запитав, як життя-буття цієї весняної воєнної пори у центрі столиці, де мешкаю вже понад тридцять літ, то я би на це питання відповів словами героїв відеосюжетного анекдоту про хлопчика і його розважливого кота. Там м...

Заяви Кремля про взяття ЗСУ в "котел" у Часовому Яру – ІПСО на тлі візиту путіна в Китай

субота, 18 травень 2024, 7:15

Росіяни дійсно мають просування на Донеччині й Харківщині, але їхні заяви про успіхи – перебільшені. Російський диктатор володимир путін перебуває з візитом у КНР. За словами кремлівського речника Пєскова, він обов'язково обговорюватиме війну в Україні...