"Якщо всі раби будуть жити на росії - нехай би. Але ж вони живуть у нас. Іноді дивишся, такі молоді - а вже раби", - Олена Кудренко

"В мене колись була подруга. З мамою, для якої розпад совка став найбільшою втратою. Подруга, нажаль, "завдяки" мамі, а може вже й самостійно, стала цінувати путіна. Час від часу вкидались фрази про те, що у них там порядок - а у нас безлад. "Нам би путіна, він би тут порядок навів!" - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Я дивувалась, бо хто такий той путін, чи будь хто інший, щоб смів когось з нас "строїти"? Тут Януковича і Ко не сприймаєш за царя, бо вільна людина. Ну й путіна не сприйняли б.
Я не знаю, скільки їх, бо не рахувала. Чомусь в кількох випадках, які мені відомі, якщо батьки за совок - то й діти їдуть до Москви. Знаю декількох. Мабуть, рабів так сильно тягне до клітки, що на генетичному рівні передається від одного до наступного.
Ось і "подруга", яку випадково зустріла десь в 2016-му, зухвало кинула: "я всє эті годы в Москвє жила... Только прієхала, там такой плохой воздух, что у рєбєнка аллєргія..."
Ну звичайно. Ну зрозуміло. Де ж ще. Але вони, такі люди, чомусь пишаються тим, що "жилі в масквє". Коли цей факт насправді відштовхує.
На мій погляд, страшно бути рабом. Але роки радянської окупації спотворили людські мрії, світогляди. Це одне, це боляче, але має пояснення. Страшніше виростити раба. Який потім виростить наступного. І якщо всі ці раби будуть жити на росії - нехай би.
Але ж вони живуть у нас. Іноді дивишся, такі молоді - а вже раби. Хоча не знаю, що змінилося в їх уяві після 24-го лютого. Жодного з цих "знайомих" немає ні на фронті, ні як того, хто допомагає ЗСУ. Сидять мовчки".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Скадовську пролунав вибух: Колаборант Сальдо заявив про удар HIMARS

субота, 18 травень 2024, 16:30

У тимчасово окупованому Скадовську на Херсонщині вранці 18 травня пролунали вибухи, інформують Патріоти України. Як пише "Суспільне", перший вибух пролунав близько 9 ранку, а через 15 хвилин – прогримів повторний вибух. Так званий очільник окупаційної ...

Якби я був Зеленським, я би сказав Заходу: "Пішли ви в дупу. У мене є фахівці – ядерну зброю ми зробимо", - харківський волонтер

субота, 18 травень 2024, 16:17

Україна має стати сильною країною, щоб ні від кого не залежати, вважає харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов. Про це він сказав в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, передають Патріоти України. На його думку, в ситуації...