Якщо втрутяться у війну з Ізраілем: Іран пообіцяв бити по американських військах

Іран зажадав від США не втручатися в його конфлікт з Ізраїлем під загрозою атаки на американські бази, передають Патріоти України.

За даними співрозмовників видання Axios, Іран дав зрозуміти посередникам (арабським країнам), що вважає США відповідальними за атаку Ізраїлю на консульство в Дамаску, унаслідок якої загинуло семеро членів Корпусу вартових Ісламської революції.

Як зазначило одне з джерел Axios, з отриманих повідомлень незрозуміло, чи погрожує Іран атакувати сили США, якщо вони допоможуть Ізраїлю перехопити запущені Іраном балістичні ракети, чи тільки якщо вони візьмуть участь в ударі Ізраїлю у відповідь.

Водночас він зазначив, що в розвідці вважають, що бази США будуть атаковані, тільки якщо американці прямо приєднаються до ізраїльського контрудару.

Можлива атака Ірану на Ізраїль - деталі

Наразі США та Ізраїль готуються до удару у відповідь Ірану по Ізраїлю за авіаудар, унаслідок якого минулого тижня в Дамаску загинув високопоставлений іранський генерал. Вашингтон і Тель-Авів упевнені, що іранська атака включатиме запуск балістичних ракет, крилатих ракет і ударних безпілотників з Ірану по території Ізраїлю.

Водночас президент Байден та інші офіційні особи США публічно заявили, що США допоможуть Ізраїлю захиститися від іранських нападів. Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у четвер міністру оборони Ізраїлю Йоаву Галланту, що Ізраїль "може розраховувати на повну підтримку США в захисті Ізраїлю від іранських атак, якими Тегеран публічно погрожував".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Транспорт теж поставлять на військовий облік: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп Железняк

четвер, 16 травень 2024, 22:40

Постановою Кабінету міністрів від 18 травня заборонять юридичним особам переміщати транспортні засоби, які стоять на військовому обліку (всі, окрім мотоциклів) не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації, крім суміжних областей. Про це повідо...

"Два двигуни та радари": У Туреччині заявили, що їхній новий винищувач кращий за американський F-35 (фото)

четвер, 16 травень 2024, 22:33

Турецька компанія Turkish Aerospace Industries (TAI) має намір випустити 20 літаків-винищувачів п'ятого покоління KAAN до 2028 року. Про це йдеться у Turkiye Newspaper із посиланням на заяву гендиректора TAI Темела Котіла, передають Патріоти України. В...