"Якщо зрадите, то ми вас знайдемо": Вбивство пілота Кузьмінова в Іспанії було чітким повідомленням для ворогів Кремля, - ЗМІ

Вбивство в Іспанії російського пілота-перебіжчика Максима Кузьмінова, який доставив в Україну гелікоптер, викликала побоювання, що Кремль знову націлився на своїх ворогів. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

"Люди, які вбили Кузьмінова, хотіли передати повідомлення. Це було очевидно для слідчих в Іспанії ще до того, як вони дізналися, ким він був. Вбивці не тільки вистрілили в нього шість разів у гаражі на півдні Іспанії, вони наїхали на його тіло своїм автомобілем. На думку слідства, вони також залишили важливу підказку, щоб визначити свою особу: гільзи від 9-міліметрових патронів Макарова, стандартних боєприпасів колишнього комуністичного блоку", - пише видання.

Вбивство Кузьмінова в іспанському містечку Вільяхойоса минулого місяця викликало побоювання, що європейські шпигунські мережі Росії продовжують діяти та націлені на ворогів Кремля. Як зазначили високопоставлені поліцейські чиновники, вбивство має ознаки подібних нападів, пов’язаних із Кремлем, зокрема вбивство колишнього командира чеченських повстанців у Берліні в 2019 році та отруєння колишнього співробітника російської військової розвідки Сергія Скрипаля в 2019 році в Англії, у 2018 році.

Іспанська влада публічно не підтвердила, що вбитим був Кузьмінов. Але серед спільноти російських і українських емігрантів, які проживають у Вільяхойосі, не було питання, хто стоїть за смертю.

У минулому російські офіційні особи щосили намагалися приховати зв’язок Кремля з різними вбивствами в Європі, часто незважаючи на явні докази причетності Росії. Але справа Кузьмінова інша, адже високопоставлені російські чиновники говорили про його смерть із ледь прихованою радістю, зазначає видання.

Водночас на відміну від великого розголосу, який супроводжував втечу Кузьмінова з Росії, українська влада здебільшого мовчала про вбивство. Високопоставлені чиновники хвилюються, що це може відмовити інших наслідувати його приклад.

"Росія буде інтенсивно поширювати пропаганду - вони вже це роблять - що всіх зрадників знайдуть", — сказав один з українських чиновників. - "Це приховане повідомлення іншим громадянам Росії, особливо військовослужбовцям, що ми вас знайдемо, якщо ви нас зрадите".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...