Який сигнал зараз посилають із Росії Заходу, - Володимир Огризко

"Йде уже самознищення путінського режиму. І вони мабуть уже не можуть зрозуміти, що такою політикою пришвидшують власний кінець. Люди тверезомислячі, які здатні адекватно оцінювати ситуацію, вони би в певний момент зупинилися і, щонайменше, запропонували б якісь варіанти. А якщо нам пропонують варіант капітуляції на умовах Росії — це означає, що логіки у режиму дуже мало", - поділився своїми міркуваннями український дипломат Володимир Огризко, передають Патріоти України, та продовжив:

"Минулого тижня депутати одразу двох органів місцевого самоврядування РФ — у Москві та Санкт-Петербурзі — оприлюднили офіційні заяви із закликом до відставки російського диктатора Володимира Путіна. А 12 вересня до них приєдналися колеги з інших округів.

Мені здається, що цю ситуацію варто розглядати як таку, що певні сили, які вже бачать початок кінця, через таких депутатів, активістів, журналістів починають давати сигнали на захід. Мовляв, ми готові до того, щоб почати процес усунення цього режиму від влади.

А там далі будемо домовлятися на, скоріше за все, ваших умовах. Бо після того, що ЗСУ їх поставлять на паузу у прямому розуміння цього слова, там вимагати вже чогось буде практично неможливо.

Тобто, мені здається, через такі речі певні сили дають на Захід прямі сигнали — давайте думати, що буде вже після Путіна. А там і вже шукатимемо компроміси лише для того, щоб зберегти або ж цю Росію в теперішньому вигляді, або ж хоча б її уламки, але так, щоб ми, кохані, не сильно постраждали.

Не патріотам-шовіністам, що займаються розумуванням у російських пабліках, вирішувати те, що буде з РФ. Там є потужні фінансово-економічні групи, які прекрасно розуміють перспективу, якщо влада, не доведи господи, опиниться у руках цих патріотів. Це буде стовідсотковий процес катастрофи. Тому ці групи будуть домовлятися на економічних інтересах, щоб врятувати себе і свої статки від тотального розвалу, бо він уже пішов, і вони це відчувають.

Тому, думаю, там буде комбінація інтересів якоїсь силової частини і економічної, які знайдуть можливість помиритися, відступити, аби тільки не довести Росію до тотального краху.

І отут ключове питання — яку логіку дій вибере колективний Захід. Чи він дозволить, щоб це все було спущене напівгальма і доведено до того, що потім Росія знову почне підніматися. Або ж візьме гору та лінія, коли доведуть її до економічного краху і, відповідно, нездатності загрожувати сусідам.

І що ж Путін? Мені здається, що він перебуває зараз у стані, абсолютної відірваності від реальності. За таких обставин люди у здоровому глузді починали би робити практичні розумні речі. Ситуація з психікою у пана Путіна складна. Або його вже ведуть і не дають нормальної інформації про те, що відбувається, для того, щоб загнати вже в абсолютний кут і потім цим скористатися, показати, що він неадекватний, його треба міняти. Такий варіант виключати не можна. Або ж він просто настільки уже сконцентрував владу в одних руках, що все те, що йому доносять, Путін не сприймає. Якщо він на собі замикає керівництво операціями, в яких він ні чорта не розуміє, то це означає, що там справді уже клініка".

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...