"Янукович, версія 2.0", або Що чекає на Україну у Новому році: "Справи проти майданівців ще будуть. І проти добровольців. І проти волонтерів", - політтехнолог

Якщо меншість не спромоглась вчасно після вибуху зафіксувати владу в своїх руках – чи просто не вважала за потрібне подбати про це – то більшість завжди відіграється.

"І трохи про причини сьогоднішньої ситуації (зокрема і з беркутами). Кризове суспільство завжди перевертає вибухом активна меншість. Більшість завжди пасивна, інертна і їй переважно байдужа до всього, хоча на різкі зміни (навіть на краще) більшість завжди реагує агресивно", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Більшість завжди прагне відкату до попереднього стану і мінімальної відповідальності. Тому вона завжди чинить спротив активній меншості і намагається її знешкодити, а зміни скасувати.

Якщо меншість не спромоглась вчасно після вибуху зафіксувати владу в своїх руках – чи просто не вважала за потрібне подбати про це – то більшість завжди відіграється. Так було в нас з кожним Майданом: 5 років прогресивного диктату меншості, а потім через цілком демократичну процедуру повертається диктат інертної, аморфної, патерналістської більшості.

Тепер, власне, повторюється той самий цикл: меншість не стерпіла режиму Януковича (чесно обраного більшістю, до речі) і здачі держави Росії – а тепер більшість мститься за це меншості. Тому справи проти майданівців ще будуть. І проти добровольців. І проти волонтерів. Кожен, приналежний до активної меншості, має всі шанси відгребти за свою активність від мстивої більшості.

От тільки якщо більшість колись почне вважати, що і війна, і весь цей спротив геополітичним і ідеологічним апетитам Росії – що все це непотрібне, шкідливе і має бути припинене. Що меншість робитиме тоді?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...