Янукович з Медведчуком активно спілкувалися під час розстрілів на Майдані: В Офісі Генпрокурора розповіли цікаві деталі

Експрезидент України Віктор Янукович вів активні телефонні розмови з екснардепом Віктором Медведчуком під час розстрілів активістів Майдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив керівник Департаменту Офісу генпрокурора України з організації, процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках Олексій Донський, передають Патріоти України.

"Що цікаво про Медведчука, то, наприклад, він 19 лютого (2014 року – ред.) знаходився у Закарпатській області у своєму домоволодінні, і напередодні подій 20 лютого вилетів до Криму. І у момент, коли відбуваються безпосередньо розстріли, він активно спілкується по мобільному телефону з Януковичем. Саме безпосередньо під час розстрілів", – зауважив прокурор.

Він додав, що правоохоронці встановили, що розмови з Януковичем вів саме Медведчук лише тому, що побачили серед телефонних з’єднань експрезидента якогось російського абонента. Це було зафіксовано безпосередньо під час розстрілів на Майдані.

"Нас зацікавило, що це за абонент. І слідчим шляхом ми потім встановили, що цим російським телефоном саме Медведчук і користується", – пояснив Донський.

Він також розповів, що під час кривавих подій на перехресті вулиць Житомирської та Володимирської у Києві у тому районі перебував екснардеп від "Партії регіонів" Олег Царьов.

Прокурор повідомив, що Царьов теж активно спілкувався з Медведчуком у ніч, коли було вбито журналіста В’ячеслава Веремія та активіста Майдану Віталія Васільцова. Зауважимо, що обоє були вбиті 19 лютого 2014 року.

Донський сказав, що Медведчук не був притягнутий до кримінальної відповідальності у справах Майдану. Прокурор пояснив, що політик на той час не займав жодну держпосаду і конкретних доказів щодо його участі у цих подіях не було.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...