Ярош розповів про агентів УДА в оточенні зрадника Сальдо

Командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош розповів, що в оточенні зрадника Володимира Сальдо, під час тимчасової окупації Херсона, була агенти УДА. Це місцеві інтелектуали, які ламали логістику окупантів, били по штабах, по ключових окупаційних персонах. Про це він сказав у інтерв’ю кореспонденту ТСН Андрію Цаплієнку, передають Патріоти України.

"Вони (агентура УДА - ред.) є. У мене воює помічник з позивним "Дим", який відповідальний за центр партизанського руху по Херсонщині, і у нього була агентурна мережа у Херсоні, до звільнення міста. Вони багато корегували вогню. Але саме цікаве, що один із його агентів займав доволі високу посаду в окупаційній адміністрації Херсона, це було узгоджено з ГУР, і він був біля Сальдо. Зараз цей агент перебуває у безпеці, його сім'я за кордоном", - розповів Ярош.

За словами командувача УДА, на Херсонщині були партизанські групи, які від лютого 2022 року і до літа виконували поставленні завдання і цілі, проводили тактичні операції, зокрема, на території біля Нової Каховки. "Певна агентурна мережа там зберігається, очі маємо. Деколи нам виділяють пару ракет HIMARS і відповідно вони працюють по тій території (на окупованій частині Херсонщини - ред.)", - зазначив він.

За словами Яроша, окупанти також намагалися проникнути до мережі Української добровольчої армії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...