Яструби в російських спецслужбах закликають Путіна звільнити Шойгу та Герасимова, - джерела Bloomberg

Представники ФСБ виступають за те, щоби російський диктатор Володимир Путін звільнив міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, передають Патріоти України.

Як розповіли два співрозмовники агентства, ряд представників ФСБ, які займають більш агресивну позицію, підтримали вимоги очільника ПВК Вагнера Євгена Пригожина, який наполягав на зміні вищого військового керівництва країни.

Ще п’ятеро джерел Bloomberg додають, прихильники так званої яструбиної позиції пропонують агресивніше почати воювати в Україні агресивніше. Вони пропонують оголосити воєнний стан у РФ та провести повномасштабну мобілізацію.

Однак, за даними видання, наразі «немає жодних ознак», що Кремль збирається зняти Шойгу та Герасимова з їхніх постів. Натомість політичне керівництво розправляється з тими, хто активно критикує Шойгу та Герасимова.

Медіа згадує про кейси заарештованого терориста Ігоря Гіркіна та генерала-полковника Сергія Суровікіна. Перший наразі перебуває за ґратами в обвинуваченні в екстремізмі, а другий був допитаний та зник з публічного поля зору.

На початку повномасштабної агресії РФ проти України саме Герасимов керував окупаційною армією. Однак через провали на фронті його змістили з посади, залишивши при посаді начальника Генштабу. В жовтні 2022 року керівником окупаційної армії став генерал армії Сергій Суровікін, командувач Повітряно-космічними військами РФ.

За словами начальника ГУР МО Кирила Буданова, до кінця 2022 року Герасимов зміг посунути Суровікіна з посади командувача окупаційною армією завдяки численним скаргам. В січні 2023 року начальника Генштабу знову призначили командувачем окупаційної армії в Україні. Однак через постійні провали військ країни-агресора, Герасимов знову потрапив у немилість до російського диктатора.

Після заколоту ПВК Вагнера, власник якої Євген Пригожин вимагав звільнення Шойгу і Герасимова, начальник Генштабу ЗС РФ і генерал Суровікін зникли з поля зору та довго в публічному просторі. Пізніше російські та західні медіа повідомили, що новим керівником окупаційних військ в Україні став командувач ПДВ генерал Михайло Теплинський, а Герасимов збереже свою посаду начальника Генштабу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...