Йдуть на рекорд: РосЗМІ підтвердили загибель 14 високопоставлених військових РФ за два тижні

Російські ЗМІ підтвердили загибель 1 272 російських військових за останні два тижні, серед яких 14 високопоставлених військовослужбовців армії країни-агресора. Про це повідомляється в розслідуванні "Медіазони", передають Патріоти України.

За останні два тижні до списку додалися майже 1300 осіб. «Кількість некрологів останнім часом серйозно зросла: якщо влітку і на початку осені волонтери знаходили інформацію приблизно про 80 загиблих на день, то тепер це 100−110 загиблих на добу», — ідеться в матеріалі.

Журналісти припускають, що це зростання пов’язане з активними спробами російської армії взяти Авдіївку через десятки некрологів із зазначенням цього місця загибелі. «У цьому зведенні ми наводимо прізвища 14 загиблих у званні від підполковника і вище. Це майже рекорд: порівнянних втрат серед високопосадовців Росія зазнала тільки минулого літа, коли Україна почала застосовувати далекобійні ракети HIMARS. Зараз таке зростання частково можна пояснити появою на фронті ракет ATACMS», — додали росЗМІ.

Уточнюється, що за ці два тижні стало відомо про удар по штабу угруповання Дніпро, унаслідок якого загинули щонайменше троє полковників ВДВ: Олександр Галкін, Вадим Добряков і Олексій Коблов. Крім того, у госпіталі від ран помер начальник штабу 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту Ян Суханов.

Журналісти також не додали до списку високопоставлених офіцерів тимчасового виконувача обов’язків начальника 126-го військово-слідчого управління Дмитра Кацубу, бо не вдалося встановити його звання. Він загинув під час удару по Скадовську ракетами HIMARS.

Більшість високопоставлених офіцерів, за їхніми даними, загинули не під час ударів по штабах, а на лінії фронту: як правило, це командири батальйонів або штурмових загонів Шторм-Z.

Також журналістам відомо про загибель 69-річного полковника поліції у відставці Володимира Попова, який командував козачим батальйоном Терек. Загалом, за їхніми даними на 17 листопада, підтверджено загибель 37 052 російських військових.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...