Є певним аналогом Storm Shadow: Військовий експерт розповів, на що здатні ракети Taurus, які може надати Німеччина

Україна буцімто звернулася до Німеччини з проханням передати далекобійні ракети Taurus. Це – неофіційна інформація. Але було б добре, якби Київ отримав ці ракети. Про це розповів військовий експерт Павло Нарожний, передають Патріоти України.

За його словами, крилаті ракети Taurus є певним аналогом Storm Shadow, які Україні вже отримала від Великої Британії. Однак там відрізняється далекобійність. Якщо Storm Shadow в експортному варіанті б'є на 250 кілометрів, а у Великої Британії та Франції є на 500 кілометрів, то в Taurus все дещо по-іншому. Там є варіант лише на 500 кілометрів.

Taurus – дуже потужна далекобійна зброя

Як наголосив Нарожний, Україна може запускати ракети Storm Shadow з радянських літаків. Найімовірніше, така ж сама історія буде і з ракетами Taurus, якщо їх передасть Німеччина.

"Є різні модифікації цієї ракети. Бетонобійна, у якій спершу вибухає перша частина, а потім – друга. Вона допомагає пробивати укріплені бункери, командні пункти, склади боєприпасів. Є зі зменшеним об'ємом боєголовки, що збільшує дальність польоту. Загалом Taurus – дуже потужна далекобійна зброя", – наголосив Нарожний.

Ця ракета однозначно є потрібною для українських військових. Вона допоможе вибивати ворожі військові об'єкти на тимчасово окупованих територіях. Це – і ворожі аеродроми, і склади боєприпасів, і Кримський міст.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...