"Є різниця між війною на папері та реальною війною": Генерал Міллі прокоментував проблеми українського контрнаступу

Американський колега Залужного, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що український контрнаступ наразі просуваються повільніше, ніж прогнозували раніше, але це далеко не провал. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

За його словами, міжнародна коаліція підготувала 17 бригадних бойових груп для контрнаступу України, включаючи понад 63 тис. військовослужбовців. "Ми передбачали певні рівні прогресу, і це сповільнилося. Тому що це різниця між війною на папері та реальною війною. Це реальні люди в реальних машинах, які справді розмінують справжні мінні поля, і вони справді гинуть. Тож коли це трапляється, підрозділи мають тенденцію сповільнюватися, і це правильно, щоб вижити й пройти через ці мінні поля", – сказав Міллі.

Американський генерал наголосив, що український контрнаступ "ще далекий від провалу". "На мій погляд, я вважаю, що ще занадто рано робити такі висновки. Я думаю, що попереду ще багато боротьби", – зазначив він.

Міллі також додав, що Україна має "значну кількість бойової потужності, яка ще не задіяна" для контрнаступу. "Я не буду говорити, що буде в майбутньому, тому що це буде рішення України щодо того, куди і коли вони направлять свій резерв тощо. Зараз вони зберігають свою бойову міць, і вони повільно, цілеспрямовано і неухильно пробиваються крізь усі ці мінні поля. Це буде довго, важко і криваво", – підсумував генерал.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...