Є шанс на Крим: У Німеччині бачать спосіб завершити війну "без вирішальної битви", - експерт

Німецький військовий експерт Крістіан Меллінг пояснив, що на півдні, де відбувається контрнаступ ЗСУ, є усі шанси дійти до Мелітополя й далі визволити Кримський півострів. Про деталі позиції експерта розповіло видання Spiegel, передають Патріоти України.

Меллінг заявив, що Сили оборони мають пройти першу лінію оборони на Півдні, й тоді "наступ буде успішним". На його переконання, одна з головних цілей, до якої потрібно дійти — це Мелітополь. Діставшись до Мелітополя, ЗСУ розв'яжуть два завдання:

  • переріжуть шляхи постачання ЗС РФ на Півдні, яке відбувається автотранспортом і залізницею;
  • зможуть прострілювати весь район до Азовського моря.

Експерт обґрунтував свою позицію такими тезами. Поки що основна фаза українського наступу не почалася: триває "обережне просування". Причина цієї "повільності" — занадто довге очікування західної зброї, зокрема — ракет дальнього радіуса ураження. Зокрема, зволікала й Німеччина, і це свідчить про "невігластво західних, у тому числі німецьких осіб, які ухвалюють рішення в політиці й уряді".

Коли ЗСУ зможуть зайняти вигідні позиції, то росіяни не зможуть утримати Південь, і тоді стане можливим звільненням окупованого Криму, зазначив Меллінг. Також він наголосив, що не потрібно очікувати на "вирішальну битву, як у голлівудському бойовику": "Цю війну можна вирішити без вирішальної битви. Це не повинно закінчуватися, як у голлівудському фільмі".

Також Меллінгу опонує німецький військовий генерал Крістіан Флойдінг. За його словами, наразі в обох сторін — паритет сил. Водночас росіяни протягом восьми місяців будували фортифікації. Тому попереду в ЗСУ — важкі бої та повільне просування, впевнений військовий.

Як свідчить карта бойових дій DeepState, із теперішньої лінії боїв до Мелітополя — близько 68 км. Якщо дістатись до Мелітополя, то в межах досяжності будуть наступні точки: до Маріуполя — близько 200 км, до Чонгара — близько 100 км, до Севастополя — близько 275 км, до Кримського мосту — близько 220 км.

Також варто звернути увагу на лінію фортифікацій росіян, які позначив на карті OSINT-розслідувач Brady Africk. На карті видно, що війська Сил оборони наблизилися до першої лінії укріплень, попереду — ще одна, а також Токмак, по колу оточений захисними спорудами, і дорога на Мелітополь, яку також укріпили ЗС РФ.

Зазначимо, згідно з останнім звітом Генштабу ЗСУ, командування повідомило про спроби атак ЗС РФ на кількох відріках фронту: біля Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, під Вугледаром і на Запоріжжі. Зокрема, на Південному відрізку фронту ворог намагався штурмувати біля Новопокровки.

Новопокровка на Запоріжжі
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Хто тебе знімав з позиції?": Журналіст показав, яка атмосфера панує в армії окупантів (відео)

субота, 28 вересень 2024, 13:52

Командири російських окупантів, які воюють в Україні, принижують та б'ють своїх підлеглих. Відповідним відео поділився український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Хто тебе знімав з позиції?", - запитує на відео командир свого підле...

Кирило Буданов перевірив позиції розвідників на Харківщині - джерела

субота, 28 вересень 2024, 13:28

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов здійснив перевірку позицій розвідників у Харківській області. Він також провів планування операцій разом із командирами. Про це повідомили джерела NV у Силах оборони, передають Патріоти У...