Є тільки одна умова: Польща та країни Балтії "пригрозили" німецьким політикам, що відправлять війська в Україну, - ЗМІ

Польща та країни Балтії можуть надіслати свої війська в Україну, якщо російські окупанти досягнуть «стратегічного прориву на сході країни» через недостатню допомогу Заходу. Про це повідомило німецьке видання Der Spiegel з посиланням на неназваних парламентарів балтійських країн, передають Патріоти України.

Як стверджує видання, минулого тижня у Таллінні депутати балтійських парламентів попередили представників німецького уряду про «наслідки політики їхньої країни». Ймовірно, йшлося про небажання Німеччини надавати далекобійну зброю Україні й заборону бити західним озброєнням по території Росії.

Spiegel додає, що балтійські політики попередили німецьку сторону про те, що якщо Захід продовжить «надавати лише половинчасту допомогу Києву», є ризик того, що Росія здійснить «стратегічний прорив на сході України». І це, за їхніми словами, може призвести до різкої ескалації.

«У такому випадку країни Балтії та Польща не чекатимуть на розгортання російських військ на своїх кордонах, попереджали балтійські політики — вони самі відправлять війська в Україну. І що це означатиме, зрозуміло: НАТО стане стороною війни», — йдеться у публікації.

Журналісти стверджують, що це саме та ситуація, якої бояться канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент США Джо Байден. 26 травня Шольц заявив, що виступає проти використання Україною західної зброї для ударів по території РФ. Також Україна просить партнерів надати далекобійну зброю, щоб мати змогу вражати цілі в глибині окупованої Росією території. Деякі країни вже пішли на такий крок: зокрема Велика Британія передала крилаті ракети Storm Shadow, а Франція — Scalp. Німеччина, яка має близько 600 крилатих ракет Taurus, поки що зволікає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...